WK U-20: Spanje en Uruguay dicht bij achtste finale

Mathias Dumarey

Vannacht werd op het WK voor spelers onder de twintig jaar gespeeld in Groep B. Daar waren de favorieten voor de volgende groepsfase al meteen duidelijk. Spanje en Uruguay zijn de te kloppen ploegen terwijl Zambia en Jordanië de uitdagers zijn.

De eerste groepswedstrijden eindigden allebei in een draw, maar ondertussen hebben Spanje en Uruguay beiden de kaarten al geschud.

ZAM 1 - 2 SPA

Spanje moest hard werken voor zijn overwinning maar kon de zege toch al veiligstellen in de eerste helft. Op het halfuur torpedeerde Henry Nyambe een Spaanse aanvaller in het strafschopgebied. Mario Suarez zette de penalty feilloos om. Juan Manuel Mata, ook al een Spaanse supertalent, verdubbelde de score vijf minuten voor de rust. Na de pauze kregen de Spanjaarden nog tal van kansen, maar ze verzuimden ze af te maken. Een kwartier voor tijd kwam Zambia weer in de wedstrijd toen William Njobvu na een knappe actie de 1-2 binnenlegde. Verder zou Zambia niet meer raken.

Doelpunten: 30' Mario Suarez (pen.) 0-1, 40' Mata 0-2, 74' Njobvu 1-2

URU 1 - 0 JOR

Uruguay had het ook niet gemakkelijk in zijn wedstrijd tegen Jordanië. De Jordaniërs verkochten hun vel duur maar moesten toch tal van kansen toestaan. Vijf minuten voor rust kwam Uruguay evenwel verdiend op voorsprong toen Edison Cavani de knap bal overhoeks binnenknalde. Jordanië kreeg niet veel kansen maar viseerde toch eens de paal terwijl een vrije trap bij Uruguay nog de lat viseerde.

Doelpunten: 40' Cavani 1-0