WK U-20: VS laat zich verrassen door Oostenrijk

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: VS laat zich verrassen door Oostenrijk
Foto: © SC

OOS 2 - 1 USA
(na verlengingen)

De Verenigde Staten hadden zich tijdens de groepswedstrijden opgewerkt tot één van de topfavorieten om dit WK voor spelers onder de twintig jaar te winnen. In een spannende kwartfinale heeft Oostenrijk aan die titelaspiraties een einde gemaakt. Na verlengingen stoten de Europeanen door en mogen Freddy Adu en co vroeger dan verwacht hun koffers pakken.

In de eerste helft zetten de Amerikanen hun ambities nochtans kracht bij. Na een kwartier had Josmer Altidore een knappe voorzet van Adu onhoudbaar binnengekopt. De Oostenrijkers konden vlak voor de rust met een gelukje terugkomen. Chris Seitz, de Amerikaanse doelman, kon een Oostenrijks schot niet klemmen en Rubin Okotie kon in de rebound, nadat hij een paar teruggekomen Amerikaanse verdedigers in de wind zette, de gelijkmaker in doel leggen. 

In de tweede helft bleef het spannend. Okotie kreeg de kans zijn tweede van de middag te scoren maar hij zag zijn poging op de lijn gered worden. Ook de Oostenrijkse goalie Michael Zaglmaier moest nog gepast ingrijpen op een schot van Michael Bradley. Tien minuten voor tijd kwam Oostenrijk ook nog eens dicht bij de winnende treffer maar de paal stond in de weg.

In de verlengingen moest Anthony Wallace op het einde van de eerste verlenging naar de kant met een tweede gele kaart. Martin Hansson, de Zweedse scheidsrechter, trok maar liefst dertien gele kartonnetjes. Op het einde van de eerste verlenging maakte supersub Erwin Hoffer alsnog de winnende goal voor Oostenrijk na een scrimmage voor het VS-doel. De Amerikanen kozen vervolgens resoluut voor de aanval en dat gaf de Oostenrijkers ruimte. Hoffer raakte nog de paal en ook Okotie miste nog een dot van een mogelijkheid terwijl de Amerikanen ook nog bijna aan de gelijkmaker kwamen, maar Adu verloor het overzicht voor doel.

Doelpunten: 15' Altidore 0-1, 43' Okotie 1-1, 105' Hoffer 2-1

Rode kaart: 104' Wallace

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties