Portsmouth klopt Liverpool in finale

Yves Dekoning

Portsmouth-Liverpool 4-2 (na strafschoppen)

Portsmouth heeft de Asia Cup gewonnen. In de finale versloeg Pompey Liverpool na strafschoppen. Doelman David James (ex-Liverpool) stopte twee penalties. De Reds verloren uiteindelijk met 4-2.

In de tribune zaten vooral supporters van Liverpool en de Reds zochten ook het meest gedreven naar een doelpunt. Dirk Kuyt was er een paar keer dichtbij, maar James stond echter heel sterk te keepen. Vlak voor rust brak Gary O'Neill aan de overkant door, maar Pepe Reina was bij de pinken. Ook na rust vielen er kansen te noteren, maar de wedstrijd stevende af op strafschoppen. Daarin trok Pompey aan het langste end.

Portsmouth: James, Traore, Campbell (c), Distin, Cranie, Taylor, Mendes, O'Neill, Muntari, Mwaruwari, Nugent. Subs - Begovic, Hreidarsson, Kranjcar, Lua Lua, Mvuemba, O'Brien, Pamarot, Stefanovic, Utaka.

Liverpool: Reina, Riise, Agger, Hyypia (c), Finnan, Kewell, Alonso, Sissoko, Pennant, Babel, Kuyt. Subs - Arbeloa, Benayoun, Carragher, Carson, Crouch, Gerrard MBE, Leiva, Martin, Threlfall, Torres, Voronin.