Prime opent seizoen met Frans en Engels voetbal

Prime opent seizoen met Frans en Engels voetbal
Foto: © SC

Je zit er ongetwijfeld al een tijdje op te wachten. De start van het nieuwe voetbalseizoen. Dit weekend gaan de eerste ballen in de buitenlandse competities weer rollen, en krijg je meteen een onvervalste clash tussen twee giganten op het bord geschoteld.

Open Stadion

Community Shield: Manchester United-Chelsea (commentaar van Wim Heidbüchel)
Zondag 05/08 om 15.55 uur op PRIME SPORT

Het Engelse voetbal heeft heel wat tradities. Een daarvan is de Community Shield, een prestigeduel voorafgaand aan het nieuwe seizoen tussen de kampioen en de winnaar van de FA Cup van het afgelopen seizoen, met andere woorden Manchester United vs Chelsea, een affiche om duimen en vingers van af te likken!

Ligue 1

Lyon - Auxerre (met commentaar van Gui Polspoel)
Zondag 05/08 om 20.55 uur op PRIME SPORT

Zes keer op rij kampioen, even vaak ook winst in de Supercup. Aan de overheersing van Lyon viel de afgelopen jaren niet te tornen. Komt daar verandering in of blijft de club gewoon op zijn elan doorgaan? De eerste thuismatch tegen Auxerre, het nummer 8 van vorig seizoen, zal ons in dat opzicht zonder twijfel een stuk wijzer maken.

Scottish Premier League

Celtic - Kilmarnock (met commentaar van Luc Van Doorslaer)
Zondag 05/08 om 14.55 uur op PRIME SPORT 2

Zoals Lyon het de laatste jaren voor het zeggen had in de Ligue 1, zo gaf Celtic de toon aan in de Schotse Premier League. Vorig seizoen telde Celtic maar liefst 12 punten meer dan eerste achtervolger Glasgow Rangers. Het wordt dus - opnieuw - allen tegen één, al hoeven de groen-witten zich daar niks van aan te trekken.

Braziliaans voetbal

Iedere week serveren we je één of meerdere wedstrijden uit het Braziliaanse kampioenschap, het Campeonato Brasileiro. Zuiders spektalvoetbal en heerlijke technische hoogstandjes. In december weten we wie zich de opvolger van São Paulo mag noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties