Uefa gaat racisme onderzoeken in Montenegro

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Uefa gaat racisme onderzoeken in Montenegro
Foto: © SC

Het land Montenegro mag dit seizoen voor het eerst clubelftallen afvaardigen in de Europese bekers en meteen krijgt één van die teams de UEFA op zijn dak. De supporters van de Montenegrijnse kampioen Zeta Golubovci zouden enkele spelers van Glasgow Rangers racistisch hebben bejegend.

Slachtoffers van dienst waren de Amerikaanse international en enige doelpuntenmaker DaMarcus Beasley en de Fransman Jean-Claude Darcheville. De supporters van Zeta zouden oerwoudgeluiden hebben nagebootst en racistische spreekkoren hebben geroepen.

Beasley liet na de wedstrijd weten dat hij woedend is na de opmerkingen. "Racisme moet voor eens en voor altijd aangepakt worden. We leven in de 21ste eeuw en nog altijd bestaat dit. Het is niet de eerste keer dat ik op mijn huidskleur aangesproken wordt. Zelfs in Nederland gebeurde dat wel eens", aldus de Amerikaan.

Beasley en Darcheville kunnen alvast getroost worden met het feit dat Glasgow Rangers zich kon plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd in Ibrox eindigde op 2-0 en in Montenegro werd het 0-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties