Bremen: Op jacht naar Bayern

Philippe Crols
| 0 reacties
Bremen: Op jacht naar Bayern
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Werder Bremen was vorig seizoen het team dat het meeste spektakel te bieden had. Helaas voor Werder ging dat niet altijd gepaar met efficiëntie en duurde de competitie ook een speeldag of drie te lang. Dit jaar hoopt Bremen de topclubs het vuur aan de schenen te leggen. Versterkt is Bremen alvast wel.

Vorig seizoen

Werder Bremen kon vorig seizoen niet echt een constante lijn in zijn spel brengen. De groen-witte troepen van trainer Schaaf waren wel zeer trefzeker. Zo wonnen ze op verplaatsing achtereenvolgens met 0-6 en 1-6 tegen Mainz en Bochum. Dat ging dan wel gepaard met verliespartijen tegen de mindere goden. Werder bleef zich wel een heel seizoen handhaven in de top van de klassering. Dat kwam deels ook omdat er niet echt een club bovenuit stak en omdat Diego op een heel hoog niveau draaide. Hij was de draaischijf bij uitstek en hield Bremen lange tijd op titelkoers. Met de eindstreep in zicht kon Bremen op kop komen, maar tegen degradatiekandidaat Bielefeld werd er verloren. Weg eerste plaats en meteen ook de titel. Werder zou uiteindelijk derde eindigen.

Transfers

Buiten doelman Reinke liet Werder Bremen niet echt belangrijk volk vertrekken. Op een uitzondering na dan natuurlijk. Miroslav Klose flirtte lange tijd met Bayern München en vertrok midden juli dan toch naar de Duitse Rekordmeister. Werder hield er zo’n 12 miljoen euro aan over. Voor het overige werd de kern dus samengehouden en versterkt …

In doel moet Pellatz de concurrentie aangaan met doelman Wiese. Hij kwam transfervrij over van HBSC. Werder versterkte zich vooral offensief. Aanvaller Sanogo had het na een jaartje HSV wel gezien en moet nu doelpunten maken aan de Weser. Hij kostte 4.5 miljoen. Ook voor aanvallende middenvelder Carlos Alberto telde Werder een aardige som neer. Corinthians werd 7.8 miljoen rijker. Ook verdedigend is Werder versterkt. Tosic verliet Sochaux voor bijna twee miljoen euro.

Verwachtingen

Werder Bremen is zeker versterkt uit de transferperiode gekomen. Het vertrekt van Klose is niet zo’n groot verlies. Hij kon in Bremen nog maar weinig goeds doen. De vraag is natuurlijk maar hoe zijn vervanger Sanogo het gaat doen. Hij bewees al niet echt een goalgetter te zijn. Verder wordt uiteraard veel verwacht van Carlos Alberto. Samen met Diego moet hij Bremen naar de top loodsen. Bremen moet in staat zijn dit seizoen opnieuw Champions League-voetbal te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties