Bondsvoorzitter: 'Moeten stijgen op FIFA-ranking'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bondsvoorzitter: 'Moeten stijgen op FIFA-ranking'
Foto: © SC

Morgenavond spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië. Voor ons land heeft die wedstrijd niet zo heel veel belang meer. Zwitserland en Oostenrijk zijn ver weg en winst kan België alleen maar helpen om niet in een lagere pot terecht te komen voor de WK-loting eind dit jaar. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker denkt dat de Rode Duivels voor een kentering staan en hij blikt vooruit naar morgen en het najaar.

De zeventigste plaats die België bekleedt op de FIFA-ranking is een doorn in het oog van De Keersmaecker. "We moeten dringend iets doen aan onze positie op die ranglijst. Tegen het einde van dit jaar moeten we weer een paar tientallen plaatsen gestegen zijn", klinkt het ambitieus bij onze collega's van Sporza

Over de wedstrijd van morgen is De Keersmaecker positief gestemd. "Er zijn weer een aantal nieuwe spelers bij en zij kunnen morgen bewijzen dat ze dat vertrouwen waard zijn. Na de 2-0 in Finland was ik immens ontgoocheld. Al het positieve van Portugal was weg. Nu moeten we een duidelijke strategie bepalen voor onze nationale ploeg. We moeten nagaan hoe we onze beloften zullen inpassen in de A-ploeg en wat we volgend jaar verwachten op de Olympische Spelen", aldus De Keersmaecker die alle doelstellingen op papier wil zien staan. "En als die doelstellingen niet gehaald worden, moet de bond ingrijpen."

De Keersmaecker beseft ook dat het EK van volgend jaar halen niet meer mogelijk is. "Een logisch doel is nu om een competitief team uit te bouwen voor het WK in Zuid-Afrika", besluit de bondsvoorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties