Mariners winnen openingsmatch Down Under

Mario Lelievre

Vandaag ging in Australië de Hyundai A-League 2007-2008 van start met de derby tussen Sydney FC en de Central Coast Mariners. De bezoekers uit Gosford wonnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Sasho Petrovski. De ex-Sydney FC speler plaatste met zijn doelpunt op de zevende minuut reeds de eindstand op het bord.

De eerste helft verliep gelijkopgaand, beide ploegen creëerden tal van mooie kansen. Vijf minuten na het openingsdoelpunt kon Mark Milligan de thuisploeg bijna op gelijke hoogte trappen.
 Er kwam vooral veel dreiging uit van Juninho en Steve Corica maar ook zij konden Sydney FC voor de koffie niet terug brengen.

Sydney domineerde verder de volledige tweede helft maar kon niet langszij komen. In de laatste tien minuten was de thuisploeg zelfs tot drie keer toe zeer dicht bij de gelijkmaker. Eerst zag Mark Rudan zijn schot gered van de lijn door Nigel Boogaard, dan weer scheerde Juninho zijn vrijschop de paal. Ook de laatste kans was voor Juninho maar de Braziliaan aarzelde te lang in de zone van de waarheid. Zo bleef het op de openingsspeeldag in Australië 0-1 voor de Central Coast Mariners.