Ajax mag Champions League vergeten

Dirk Pieters

Ook Ajax zal dit jaar niet te zien zijn in de Champions League. De club is er opnieuw niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het kampioenenbal. In Praag verloren de Amsterdammers met 2-1 van Slavia Praag. De Tsjechen hadden de heenwedstrijd in de Amsterdam ArenA ook al met 1-0 gewonnen.

De wedstrijd kon niet slechter starten voor de bezoekers. Het kwam al na twintig minuten op achterstand in het stadion Evzena Rosického. Doelman Maarten Stekelenburg had geen verhaal tegen de uithaal van Stanislav Vlcek. Ook na het openinsdoelpunt bleef Praag de betere ploeg, maar was het wel Ajax dat de gelijkmaker lukte. Huntelaar speelde na een half uur ploeggenoot Luis Suárez aan; die aarzelde niet en schoot de bal moeiteloos binnen; 1-1.

In het tweede helft ging Ajax op jacht naar de belangrijke tweede treffer, maar de Amsterdammers kwamen steeds Slavia-doelman Martin Vaniak op hun weg tegen. De kopballen van Jaap Stam en Huntelaar werden met verve onschadelijk gemaakt. Aan de overkant was het even later wel raak. Mickaël Tavares kreeg de bal tot bij Vlcek, die zijn ploeg definitief naar de groepsfase van het miljoenenbal schoot.