Beye bevestigt transfer naar Newcastle

Ruben Claesen
| 0 reacties
Beye bevestigt transfer naar Newcastle
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Newcastle is een verdediger rijker. Het is volledig rond met Olympique Marseille omtrent de overgang van Habib Beye, vorig seizoen nog kapitein bij L’OM. Bij The Magpies ligt nu een contract voor vier seizoen te wachten. “Om me te verbeteren als voetballer moet ik deze uitdaging gewoon aangaan.”
 
“Ik heb hier vier mooie jaren beleefd, de beste tot dusver in mijn carrière”, begint de Senegalese international. “Maar om me verder te ontwikkelen had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Hier in Marseille werd alles misschien wel een beetje routine en daardoor miste ik misschien datgene om nog beter te kunnen presteren.”
 
Wou Beye dan niet blijven om in de Champions League te kunnen spelen? “Dat was het enige wat me aan het twijfelen bracht. Maar Newcastle is een club met een grote uitstraling én bovendien uitkomend in een geweldige competitie. En ja, ook het financiële plaatje heeft me natuurlijk beïnvloed. Dit aanbod kon ik echt niet laten liggen.”
 
De 29-jarige Beye kwam in het seizoen ’98-’99 een eerste keer in de spotlights, toen hij zich bij Strasbourg als jonge snaak in de basisploeg speelde, nadat Racing hem had overgenomen van PSG. Hij bleef vijf seizoenen bij Strasbourg en speelde er 135 wedstrijden en scoorde er acht keer, alvorens naar Marseille (149 matchen, 2 goals) te verkassen in 2003.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties