Wordt Dida geschorst voor simulatie blessure?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Wordt Dida geschorst voor simulatie blessure?
Foto: © SC

Dida zette zich woensdag in de kijker tijdens Celtic – AC Milan. Niet met prachtige reddingen, maar met een blessuresimulatie nadat een Schotse fan hem een tik had gegeven. “Het was een fout”, geeft Milan-coach Carlo Ancelotti toe. “Maar we moeten dat achter ons laten.”
 
Even recapituleren. McDonald brengt Celtic in de slotfase op een 2-1 voorsprong tegen AC Milan. De supporters zijn door het dolle heen. Eentje loopt zelf het veld op en daagt de Milan-doelman uit en geeft hem een tikje tegen de schouder. Een geschrokken Dida gaat achter de toeschouwer aan, maar zijgt na een paar meter neer en grijpt naar zijn hoofd. Enkele minuten later wordt de Braziliaanse doelman afgevoerd met een draagberrie, een zak ijs tegen zijn hoofd drukkend. De komedie was zo opvallend dat zelfs ploegmaats Kaka en Massimo Oddo hun beklag deden in de Italiaanse pers.
 
“Hij maakte een fout”, geeft Ancelotti toe. “Maar Dida heeft zich de voorbije jaren als een professionele voetballer gedragen en kwam zelfs terug op het veld nadat hij geraakt werd door vuurwerk”, verwijst de coach van de Rossoneri naar de kwartfinale in de Champions League tegen stadsgenoot Inter in 2005. “Ik weet niet waarom hij dit deed, maar met zijn sportief gedrag van de voorbije jaren moeten we dit gewoon achter ons laten. Meer valt er niet over te zeggen.”
 
Dida zal zijn gedrag waarschijnlijk nog wel moeten verantwoorden bij de UEFA. Er hangt hem zelfs een schorsing boven het hoofd voor het simuleren van een blessure.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties