IFK Göteborg blijft titelkandidaat

viki meeuwis
| 0 reacties
IFK Göteborg blijft titelkandidaat
Foto: © SC

In de Zweedse Allsvenskan ging gisteren de 24e speeldag van start. IFK Göteborg moest gisteren uit spelen bij Malmö FF. Göteborg zit nog mee in de titelrace en had er dus alle belang bij om te winnen. De statistieken laten zien dat Göteborg een uitstekende uitreputatie heeft. Van de twaalf uitmatchen heeft het er slechts drie verloren. 

De thuisploeg zette de bezoekers gedurende grote delen van de eerste helft onder druk. Het was echter wel Göteborg dat voor doelpunten zorgde. Iets na het half uur viel de eerste goal. Göteborg met een vrije trap waarna de bal bij Pontus Wernbloom terecht kwam. Die speelde verder naar Stefan Selakovic die de bal makkelijk voorbij keeper Jonas Sandqvist kreeg. Een positieve noot voor “Sela” die een bewogen jaar achter de rug heeft. Door de blessure van Niclas Alexandersson kreeg hij de kans om in de basis te starten.
 
Na de rust was het Göteborg dat het spel controleerde. Tobias Hysén kon een snelle spelwissel gebruiken om de bal voorbij de uitstormende Sandqvist in doel te schieten. 

Göteborg doet dus een goede zaak en staat met 43 punten aan de leiding in het klassement.
 
Malmö FF - IFK Göteborg: 0-2 
Doelpunten: Stefan Selakovic (‘34), Tobias Hysén (‘73)
Gele kaarten: MFF: Gabriel
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Toeschouwers: 11 219
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties