Start speelt zwak Fredrikstad van het veld

viki meeuwis

In de Tippeligaen werd de 23e speeldag geopend door de wedstrijd tussen IK Start en Fredrikstad FK.

Start nam het in de Sør Arena op tegen Fredrikstad. Het was een levensbelangrijke wedstrijd voor Start dat nog altijd in de onderste regionen bengelt. Fredrikstad staat in de middenmoot en heeft een heel slechte uitstatistiek. Start controleerde de wedstrijd van begin tot het einde terwijl Fredrikstad de indruk maakte weinig in de wedstrijd geïntereseerd te zijn. Iets na het half uur kon Martin Borre de bal bij Fredrik Strømstad krijgen die de bal in doel knalde nadat die op Piiroja in de verdediging van Fredrikstad eerst nog raakte. Start kreeg nog een discutabele strafschop cadeau van de zwak fluitende scheidsrechter Alseth. Het schot van Ole Martin Årst werd echter knap door de negentien-jarige keeper Lasse Staw tegengehouden.

Na de pauze bleef de thuisploeg de druk hoog houden. In de 50e minuut kreeg Bernt Hulsker twee goede kansen, de tweede kwam in doel terecht. Het was ook Hulsker die aan de basis lag van het derde doelpunt. Hij wist Wehrman op rechts opzij te zetten en hoewel hij zelf had kunnen scoren, speelde de bal door aan Martin Borre. Die zette de 3-0 op het scorebord. In de laatste vijf minuten begon Fredrikstad eindelijk te voetballen, Gashi speelde de bal naar Gardar Johansson die de 3-1 binnenwerkte.

Met deze zege zet Start een goede stap in de richting van behoud terwijl Fredrikstad in de middenmoot blijft hangen.

Vanavond staan volgende wedstrijden op het programma:

Strømsgodset IF - Sandefjord 18:00
Tromsø IL - Viking 18:00
Stabæk – Aalesund FK 18:00
Rosenborg BK – Odd Grenland 18:00
Vålerenga IF – Lillestrøm SK 20:00

Maandagavond wordt de laatste wedstrijd gespeeld, tussen SK Brann en Lyn. Als Brann wint en als Aalesund en Tromsø respectievelijk Stabæk en Viking van winst kunnen houden, kan het de titel maandag al veilig stellen.