Resterende verslagen speeldag 5

Bart Hermans

Van de wedstrijden Lierse – Doornik, Leuven- Kortrijk en Geel – KVSK kreeg u al uitgebreide verslagen. De andere matchen van de vijfde speeldag hebben we voor u gebundeld.

SK Deinze – SK Beveren: 1-1
2' Ibou 0-1, 95' Van Nieuwenhuyse 1-1

De Beverse topschutter Ibou ontbond als snel zijn duivels. Hij bracht zijn ploeg vroeg op voorsprong toen hij zich gemakkelijk voorbij Blancke en Houzé dribbelde. Op het kwartier scoorde hij bijna een tweede maal na balverlies in de thuisverdediging. Aan de overkant kreeg Deelkens ook wat werk op te knappen. Hij moest redding brengen op pogingen van Beauprez, Pardo en Hermans. In een matige tweede helft kwam Ibou dicht bij zijn twee treffer van de namiddag. Invaller Foket liet de kans op de gelijkmaker liggen toen hij op aangeven van Cousin de bal naast kopte. Beveren leek op een zuinige overwinning af te stevenen maar in de vijfde minuut van de extra tijd scoorde de thuisploeg dan toch. Theunis trapte de bal slordig in de voeten van Blancke, zijn schot week af op Van Nieuwenhuyse en ging zo binnen.

RS Waasland – Oostende: 4-0
42' El Khanchaf 1-0, 56' Van Geele 2-0, 75' Flies 3- 0, 81' Rey 4-0

Over de eerste helft viel er weinig te melden. Het doelpunt op het einde van die eerste helft kwam dan ook uit de lucht gevallen. El Khanchaf werd gelanceerd door Van Geem en prikte de bal naast Begeyn in doel. De thuisploeg trok na de rust het spel naar zich toe en kreeg al snel een paar kansen. Iets voor het uur kopte Van Geele een voorzet van Flies binnen. Een kwartier voor tijd mocht Flies zelf juichen toen hij op aangeven van Borlee kon scoren. Een paar minuten later legde Rey de 4-0 eindcijfers vast.

Union – Tubeke: 2-0
38' Buelinckx 1-0 (str.), 60' Siani 2-0

Het werd snel duidelijk dat Union koos voor de counter tegen Tubeke. De bezoekers hadden dan ook het meeste balbezit. Diafutua trof de bovenkant de lat en aan de overkant pakte Siani uit met een verrassende beweging maar de bezoekende doelman Berghmans liet zich niet verschalken. Hernout kon doorbreken op de counter maar zijn schot ging naast. De match speelde zich vooral op het middenveld af en de kansen waren eerder schaars. Op het halfuur ging Siani door maar hij werd foutief gestopt in het strafschopgebied. Topschutter Buelinckx zette de zestienmeter feilloos om. Beide ploegen gingen rusten met een 1-0 stand. Union liet Tubeke na de rust nog meer komen en haalde scherp uit op de counter. Oulai pakte uit met een hard schot waar Berghmans goed bij zat. Ook Siani kreeg tot tweemaal een mogelijkheid maar scoorde er niet uit. Bij zijn derde poging was het wel raak. Na een mooie dieptepass van Oulai krulde de gehuurde spits van Anderlecht de bal mooi in doel. Tubize probeerde nog wel maar Kudimbana tilde een liftbal van Lambot over en pareerde knap een uithaal van Diafutua. Ook Ozer kwam toch dicht bij de eerredder. Het toch bleef 2-0, Union won zo verdiend de Brabantse derby.

Hamme – Tienen: 3-0
18' en 25' Mulisa 1-0 en 2-0, 45' De Ridder 3-0

Leider Hamme overklaste in het eerste half uur de bezoekers uit Tienen. Schuermans hield De Ridder en Rodrigo van het openingsdoelpunt. Aan de overkant mistte De Pauw van dichtbij op aangeven van Bayock. Iets na het kwartier opende Mulisa de score na een mooie combinatie met Van Hyfte. Even later verdubbelde diezelfde Mulisa de score. Tienen reageerde via Bogaerts maar die vond tot twee maal toe doelman Baert op zijn weg. Ook Belme kon de aansluitingstreffer niet scoren, zijn schot ging op de paal. Net voor de rust leek de wedstrijd helemaal gespeeld toen Mulisa voor de assist zorgde en De Ridder de 3-0 achter Schuermans legde. Na de rust domineerde Hamme nog wel maar bleef het 3-0.

Namen – Eupen: 3-3
5' Colin 0-1, 12' Molnar 0-2, 50' Sbaa 1-2, 55' Beersaerts 2-2, 70' Molnar 2-3, 82' N'Zuzi 3-3

Namen behaalde zondag het vijfde gelijkspel op rij in deze competitie. In de eerste helft was al Eupen wat de klok sloeg. Een vrije trap van Colin en een onstuitbare uitval van Molnar bekroonden de dominantie. Tegen het uur aan herstelde de thuisploeg het evenwicht en in vijf minuten tijd kwamen ze zelfs op gelijk hoogte via Sbaa en Beersaerts. Aan de overkant scoorde Molnar zijn tweede van de namiddag maar N’Zuzi zorgde toch voor een 3-3 gelijkspel.

Virton – Ol.Charleroi: 3-0
4' Soumare 1-0, 22' Bendaha 2-0, 61' Bendaha 3-0

Olympic mistte maar liefst zes basisspelers voor het duel op Virton. De wedstrijd was nog maar pas bezig toen Soumare de score opende. De bezoekers waren niet van slag en bleven aardig mee voetballen. Echt kansen leverde dat niet op voor de promovendus en ze mochten nog voor het half uur de boeken toe doen toen de snelle Bendaha er 2-0 van maakte. Virton controleerde de wedstrijd en iets na het uur werd Bendaha nog eens diep gestuurd. Hij bleef kalm en trapte de 3-0 voorbij Delferierre.