Bobby Robson strijdt tegen kanker

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bobby Robson strijdt tegen kanker
Foto: © SC

Sir Bobby Robson ondergaat dezer dagen opnieuw chemotherapie in zijn gevecht tegen kanker. De 74-jarige oud-bondscoach van Engeland blijft wel actief in zijn functie van adviseur van het Ierse voetbal. Robson relativeert alles: "Het gaat redelijk goed met me. Ik vecht tegen mijn ziekte. Intussen ga ik verder met mijn leven. Ik wil niet als een plantje thuis gaan zitten", aldus Robson.

Robson werd door de Irish FA binnengehaald om Steve Staunton bij te staan als bondscoach. Staunton speelde met Ierland drie WK's maar voor zijn job als bondscoach had hij nooit eerder trainerservaring opgedaan. Door zijn ziekte moest Robson wel al heel wat interlands aan zich voorbij laten gaan. "Ik vind het jammer dat ik nog niet vaker met de jongens kon werken. Ik doe mijn best. Voetbal is de liefde van mijn leven."

Afgelopen weekend speelde Ierland 0-0 gelijk tegen Duitsland. Vanavond ontvangt het in Dublin Cyprus. Het wordt voor de Ieren wel erg moeilijk om de kwalificatie af te dwingen voor het EK volgend jaar in Zwitserland en Oostenrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties