Interview Kristof Delorge aan de lijn...

Rita De Meyer
| 0 reacties
Kristof Delorge aan de lijn...
Foto: © SC

Goed een maand geleden kreeg Kristof Delorge te horen dat hij een tumor in zijn hersenen had.  Ondertussen liet hij deze operatief verwijderen, straffer nog, sinds maandag is hij weer aan het trainen geslagen.  Wij hadden ondertussen een interview met deze doorbijter.
 
 
- Kristof, het zijn moeilijke tijden voor je maar zoals we je kennen, je blijft niet bij de pakken zitten.
Neen zeker niet, dat heeft ook geen zin. Het zijn moeilijke tijden geweest maar we moeten er door en dan liefst met een smile want in een hoekje kruipen heeft toch geen zin.
 
 
- Wanneer kreeg je voor het eerste het slechte nieuws te horen en hoe kwam je het aan de weet ?
Op twee oktober ben ik geopereerd, twee weken eerder, toen ik langsliep bij een dokter, wist ik eigenlijk pas wat er juist aan de hand was. Of ik voordien ook al iets voelde aankomen?  Ja en neen, ik had last gekregen van epilepsieaanvallen, dat kwam omdat een deel van mijn hersenen daar tegen duwde en zodoende kreeg ik die aanvallen.
 
 
- Hoe reageerde je entourage op dit nieuws?
Geschokt (wacht even), maar ik heb wel héél véél steun van héél véél mensen gehad, mensen van wie ik in tien jaar niets meer had vernomen en me nu plots belden om me een hart onder riem te steken, dat deed enorm deugd !
 
 
- Nadat de tumor was verwijderd, leek het op het eerste zicht niet om een kwaadaardig gezwel te gaan. Het bleef toch nog bang afwachten op de definitieve resultaten van het labo. Wat was het uiteindelijke resultaat ?
Het was goedaardig en alles is volgens plan verlopen. Ik moet wel nog een nabehandeling krijgen, maar dat wist ik al op voorhand. Wat er me dan, buiten de gebruikelijke bestraling, allemaal juist te wachten staat weet ik ook niet. Ik zal daar op 5 november meer hopen over te vernemen. Ik heb dan een nieuwe afspraak met de behandelende geneesheer.
 
 
- Van de fans van Verbroedering Geel kreeg je na de eerste thuismatch wel heel veel steun. Een kippenvelmoment !
Ontzettend, ongeloofelijk (wacht)... dat heeft me heel fel gepakt. Ik heb daar heel veel kracht uit geput. Dat moment na de eerste wedstrijd tegen Doornik... vet moment, kippenvelmoment (mijmerend).
 
 
- Mocht je ook veel steun ontvangen uit STVV-hoek ? Je bent tenslotte toch geboren en getogen in Sint-Truiden.
Naar het schijnt heeft er op Staaien ook een spandoek gehangen voor mij. Tuurlijk, ik moet je wel zeggen dat je met bepaalde mensen, supporters, door de jaren heen een band hebt opgebouwd. Elf jaar heb ik op Staaien gevoetbald. Als klein manneke was ik supporter van geel-blauw. Mensen die je dan steunen, zijn niet alleen maar fans van STVV maar zijn echte vrienden geworden. Ik wil langs deze weg ook iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen, zowel de Geel-fans, de STVV-supporters als alle andere mensen die me een warm hart hebben toegedragen. Bedankt voor de steun mensen !
 
 
- Je draagt bij Verbroedering Geel ondertussen al de kapiteinsband, het gaat snel...
Het gaat inderdaad snel (lacht), dat is in het leven zo, dat heb ik wel gemerkt de laatste tijd. (stilte).
 
 
- We weten allemaal dat je een doorzetter bent maar volgens de behandelende artsen genees je echt wel ongelooflijk snel van je operatie.
Ja, wat moet ik daar op zeggen, als je er mentaal goed voorstaat, genees je ook veel sneller, zo simpel is dat.
 
 
- Wanneer mogen we Kristof Delorge terug verwachten op de groene grasmat? Heb je daar al enig zicht op ?
Ik hoop er tegen de eerste competitiematch van de terugronde te staan. Als alles goed verloopt natuurlijk, maar daar twijfel ik niet aan! (klinkt strijdvaardig).
 
 
Wij duimen alvast mee voor een snelle comeback van Kristof Delorge !
 
 
Lelièvre Mario. [AN]
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties