Vrijgesproken Wauters voelt zich onheus behandeld

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vrijgesproken Wauters voelt zich onheus behandeld
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Eddy Wauters is buiten vervolging gesteld. De voorzitter van tweedeklasser Antwerp FC werd verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen van misdaadgeld. Wauters reageert opgelucht, maar voelt zich wel onheus behandeld.
 
“Ik ben de voorbije maanden zwaar door het slijk gehaald en de beschuldigingen hebben mijzelf en mijn familie zware schade toegebracht”, vertelt Wauters aan HLN. “Ik wist dat ik niets fout had gedaan, maar toch is het een opluchting op de beslissing van de raadkamer te horen.”
 
Volgens het parket zou Wauters bemiddeld hebben in een transactie met misdaadgeld en zorgde hij er zo voor dat de rekening Antwerp FC met 200.000 euro gespijsd werd. “De uitspraak toont aan er mij niets te verwijten valt. Men heeft van mij een crimineel en witwasser proberen te maken.”
 
Die 200.000 euro was afkomstig van Tom De Decker, een zakenman uit Erpe-Mere, die als centrale figuur in deze zaak wordt beschouwd. “Hij wou veel geld investeren in de club. Dat geld was afkomstig uit een erfenis, maar ik stond er zeer wantrouwig tegenover. Hij heeft 200.000 euro gestort, maar dat bedrag werd geblokkeerd. Ik ben ondervraagd over de zaak en heb alles over hem verteld”, liet Wauters eerder over deze zaak al optekenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties