Wordt Trejo Italiaan?

Wordt Trejo Italiaan?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

MALLORCA – Oscar Guido Trejo zou wel eens Argentinië links kunnen laten liggen voor Italië. De 19-jarige spits van Real Mallorca bekende immers dat hij een aanbod heeft gekregen om deel uit te maken van de Italiaanse ploeg die volgende zomer naar de Olympische Spelen trekt.
 
“Dit is een geweldige mogelijkheid voor mij”, bekende Trejo. “Ik moet er eerst met mijn ouders over praten, maar ik sluit geen enkele mogelijkheid uit.” De aanvaller werd op 26 april 1988 geboren in Santiago del Estero, Argentinië, maar heeft Italiaanse ouders. Hij groeide op in de jeugdploegen van de Boca Juniors en verkaste in het begin van het jaar voor 2,5 miljoen euro naar Mallorca waar hij tijdens zijn debuut in de Primera Division meteen de weg naar de netten vond.
 
Trejo zou overigens niet de eerste buitenlander zijn die zijn vaderland opgeeft voor Italië. Zo werd eerder dit jaar Daniel Osvaldo, van origine Argentijn, opgeroepen voor de Italiaanse nationale Beloften, maar moest hij verstek geven wegens een blessure. Het bekendste voorbeeld is Mauro German Camoranesi die eveneens Argentinië links liet liggen en ook probeert men nu Amauri te overtuigen om Brazilië links te laten liggen ten voordele van Italië.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties