Gehavend Meldert sleept punt uit de brand

Gentil Dossche
| 0 reacties
Gehavend Meldert sleept punt uit de brand
Foto: © SC

Een fel gehavend Verbroedering Meldert - zonder de geschorsten Leyman en De Pré en de gekwetsten Hilaerts en Diaz - is er dan toch in geslaagd om in het derbytreffen met SKL Ternat een puntendeling uit de brand te slepen. De ingevallen Ahmet Turk maakte in de slotminuut de Brabantse voorsprong met een knap afstandschot ongedaan.
 
De revelatie uit vierde klasse A toonde zich in een tegenvallende derby technisch de betere ploeg. Maar veel doelgevaar viel er niet te noteren. Het was Meldert dat even voorbij het halfuur voor de eerste dreiging zorgde. Bij een door Hindricx getrapte hoekschop zag Paerewyck zijn poging gekeerd door Buekens. Direct daarop had de bezoekende portier opnieuw een schitterende reactie in huis. Hindricx trapte een vrijschop in de loop van Van Nyvel. Doch Buekens redde knap. Met de rust in zicht kregen de Brabanders waar ze ruimschoots recht op hadden. Du Rang verlengde een voorzet van Frederik Van Den Broeck tegen de netten. 0-1.
 
Aan de rust liet trainer Joly Kudimbana in de kleedkamer ten voordele van Turk. Een gouden zet zou later blijken. De gasten zorgden voor het eerste gevaar na de kampwisseling. Burgo mikte na een knap nummertje voorlangs. In het slotkwartier ging geel-groen op zoek naar de gelijkmaker. Bij een hoekschop van alweer Hindricx trapte De Leu over het leder. Buekens had veel moeite met een prachtige vrije trap van De Pauw. De rebound van De Leu ging over. In de slotminuut pakte Turk uit met een knap afstandsschot en bezorgde hiermee zijn ploeg een terecht punt. 1-1
 
VB MELDERT: De Valck, Coenen, De Meyer, Wellens, Van Nyvel, Hindricx, Paerewyck (84’ Van De Perre), Kudimbana (46’ Turk), De Neef, De ¨Pauw en Tresignie (62’ De Leu).
 
SKL TERNAT: Buekens, De Loecker, Du Rang, Fierin, Moussa (91’ Van Steenkiste), Rampelbergh, Van Den Broeck, Huet, Psaroudakis (88’ Platteau), Burgo (72’ Kembisala) en De Saegher.
 
Doelpunten: 40’ Du Rang 0-1 en 90’ Turk 1-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties