Engeland nu ook officieel kandidaat

Engeland nu ook officieel kandidaat
Foto: © SC

Dat Engeland zich kandidaat zou stellen voor het WK voetbal in 2018, was al uitgelekt. Nu hebben ze die plannen over het kanaal ook officieel bekendgemaakt. Het deed dat op zijn website. Het was de voorzitter, Geoff Thompson die het officieel maakte. “Onze kandidatuur is een vervolg op de bekendmaking van de Fifa dat het rotatiesysteem voor continenten afgeschaft is”, vertelt hij.
 
“De steun van premier Gordon Brown en zijn regering heeft een belangrijke rol gespeeld in deze beslissing. Ik ben opgetogen en het zou voor Engeland fantastisch zijn mochten we het WK in de wacht slepen.”, gaat hij verder. “We geloven erin dat we een succesvolle poging kunnen doen om gastheer te zijn van zo’n mooi toernooi. Nu begint het werk om de Wereldbeker terug naar Engeland te krijgen.” Is het besluit op de website.
 
Het zou niet de eerste keer zijn dat Engeland het WK organiseert. Eerder gebeurde dat ook in 1966. Toen werd het wereldkampioen. Toen het WK in Duitsland plaatsvond, stelde het zich ook kandidaat, maar greep het naast de organisatie.
 
Dat Engeland zich officieel als kandidaat uit, wil zeggen dat België en Nederland er een te duchten concurrent bij krijgen, want ook zij willen het WK organiseren, net al Japan, Australië en China. Dinsdag werd overigens bekend dat Brazilië het WK in 2014 mag organiseren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties