Barcelona kwalificieert zich met draw in Lyon

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Barcelona kwalificieert zich met draw in Lyon
Foto: © SC

FC Barcelona wist zich dinsdagavond te kwalificeren voor de tweede ronde van de Champions League. Een 2-2 gelijkspel op het veld van Olympique Lyon volstond voor de zekerheid.

De wedstrijd kon niet beter beginnen. Na amper drie minuten legde Iniesta de bal op aangeven van youngster Bojan Krkic tegen de netten. Lang duurde het Catalaanse feestje niet, want luttele seconden later verraste Juninho keeper Valdes met een vrijschop: 1-1.

Beide ploegen bleven zoeken naar doelpunten. Barcelona was er na een kwartier spelen dicht bij, Touré zag zijn inzet gestopt worden door doelman Vercoutre. Aan de overkant moest Abidal een bal op de lijn wegwerken.

Na de koffie kroop Barcelona dan toch weer op voorsprong. De Argentijnse wonderboy Messi zette een strafschop feilloos om. Barcelona had de wedstrijd nu in handen, leek op weg naar een zege, maar vergat het af te maken.

Toch werd het nog 2-2. De scheidsrechter floot een tweede keer strafschop, dit keer voor Lyon. Juninho aarzelde niet en gaf zijn club zo een levensbelangrijk punt. Toch wacht Lyon nog een moeilijke opdracht, want als de Fransen de tweede ronde willen bereiken, moeten ze straks winnen op het veld van Glasgow Rangers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties