Luik houdt Turnhout in het vizier

Rombaux Gunther

FC Luik werkte afgelopen weekend de derby af tegen Seraing. De Luikenaars konden in de titelstrijd zich geen misstap veroorloven. Cappellen kreeg het bezoek van Woluwe, een duel tussen twee clubs uit de top van het klassement.

Seraing – FC Luik 1-2

FC Luik mocht geen steek laten vallen in de derby tegen Seraing om leider Turnhout niet uit het oog te verliezen. In een gelijkopgaande eerste helft slaagden beide clubs er niet in om te scoren. Vijf minuten na de rust kon de thuisploeg op voorsprong klimmen na een doelpunt van De Castris. Lang konden ze echter niet genieten van hun voorsprong, want Lambert bracht de bordjes opnieuw in evenwicht. In de slotminuut van de wedstrijd kregen de Luikenaars nog een strafschop,waardoor Audoor de bezoekers de overwinning schonk.

FC Cappellen – WS Woluwe 1-1

Op een bijzonder zwaar speelveld eisten beide ploegen elk één speelhelft op. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, Da Silva schoot een afgeweerde vrij trap over. Na zeven minuten kon de thuisclub de score openen. Nkunku legde de bal breed tot bij Schrauwen die de bal in de verste hoek binnen schoot. Woluwe, dat de betere ploeg was, ging op zoek naar de gelijkmaker. Op het halfuur slaagden de bezoekers in hun opzet. Zahiri bracht de bal voor doel en Allou verlengde de bal in doel met het hoofd. Na de rust kwam Cappellen beter in de wedstrijd, een voorzet-schot van Allachi viel op de dwarsligger. De thuisclub kreeg nog enkele kleine kansen maar moest zich tevreden stellen met het gelijkspel.

Wezet – Bocholt VV 3-0

Bocholt kwam al na zes minuten op achterstand via een doelpunt van Baratto. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en Stieners kon een voorzet van Vrolix in doel verlengen maar zag dit afgekeurd door buitenspel. Tien minuten ver in de tweede helft bracht Da Silva de thuisclub op een comfortabele 2-0 voorsprong. Bocholt trok massaal naar voren maar kwam niet meer tot scoren, de bezoekers daarentegen wel. Het was Da Silva die met zijn tweede doelpunt voor de 3-0 eindcijfers zorgde.

Tongeren HM – Mol-Wezel 3-2

De eerste lokale actie was meteen goed voor de openingstreffer. Een mooi opgezette aanval  van Daerden bereikte Geraerts die de bal in doel verlengde. Zes minuten later kwam de thuisclub via  Coppens op een 2-0 voorsprong. Tongeren genoot echter niet lang van zijn voorsprong,want vijf minuten later belande een door de wind gedragen vrije trap van Nuyts in doel. Op slag van rust kregen de bezoekers op strafschop de kans op de gelijkmaker. Goots liet deze kans niet liggen en schoot beheerst binnen. Tien minuten voor het einde belande een goed getrapte vrije trap van Tibari in doel en bezorgde zo de thuisclub een fel bevochten zege.

Dessel – Hamoir 3-4

Dessel stond na een kwartier al 2-0 voor met doelpunten van Persa en Ohnenik. De thuisploeg leek op een vlotte winst af te stevenen maar niets was minder waar. Na 20 minuten zorgde Coenen voor de aansluitingstreffer. Vijf minuten voor de rust schoot Micelli de gelijkmaker tegen de netten. Na een uur spelen bracht Camara de thuisclub opnieuw op voorsprong. Niet voor lang echter, want drie minuten later scoorde  Jourdan en hingen de bordjes terug in evenwicht. Dessel bleef naarstig op zoek naar de overwinningstreffer, maar het waren de bezoekers die in de slotfase met de volle buit ging lopen via een doelpunt van Coenen.

Verviers – Kelmis 3-3

Doelpunten; 5’ Scholzen 0-1, 9’ Forthomme 0-2, 51’ Limbourg 1-2, 69’ André 1-3, 83’ Crits 2-3, 88’ Raets 3-3

Sprimont – Veldwezelt 0-2

Doelpunten; 45’ Bauduin 0-1, 88’ Stoffels 0-2