Waarschoot en Vrasene delen de punten

Gentil Dossche

Na het verlies van vorig weekend tegen leider Petegem trok Vrasene naar nieuwkomer Waarschoot. Het weer liet geen goed voetbal toe, maar toch wist Vrasene al snel op een 0-2 voorsprong te komen.

In de tweede helft had de thuisploeg het windvoordeel en leek voor de overwinning te gaan. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk pas via strafschop.

Vrasene begon met windvoordeel en trok direct ten aanval. Een vrije trap werd snel genomen en Raaymakers bediende Van Puymbroeck die koel afwerkte (12’). In de 18' kon Raaymakers na een actie opnieuw de bal voor de kooi gooien. Deze keer stond Glenn Maes klaar om de bal binnen te leggen. Amper een minuut later trapte Van Elst een vrijschop nipt voorlangs. Vrasene leek vlot uit te lopen op de thuisploeg, maar dit was buiten Notte gerekend. Net na het halfuur mocht hij al een keer uithalen maar Schaep had een uitstekende redding in huis. In de 37' lukte Notte dan toch de aansluitingstreffer. Na een voorzet kon hij de bal in één keer in doel deviëren.

In de tweede helft keerden de kansen en trok de thuisploeg ten aanval. In de 51' mocht Notte een vrije trap nemen, maar uiteindelijk belandde de bal tegen de staak. 2' later kreeg De Wispelaere een open schietkans. Ook nu weer was Schaep bij de pinken. Vrasene kreeg later in de wedstrijd enkele mooie counterkansen, maar echt doelgevaar kwam er niet. Uiteindelijk was het Waarschoot dat kon gelijkmaken. Notte werd neergehaald en trapte zelf de strafschop tegen de touwen.

Volgend weekend word de laatste wedstrijd van de heenronde gespeeld en komt KSK Lebbeke op bezoek bij Vrasene.

FC Waarschoot: De Laere, De Buyser, Danneels (75’ Cools), Van Duysen, Van Landegem (70’ De Grande), Omo, Larbie, Notte, De Wispelaere, Sabbe, Sucaet.

FC Vrasene: Schaep, Maes, Janssens, Van Elst, Van Puymbroeck (60’ D’Eer), Bordui (60’ Van Puyvelde), Raaymakers, De Breucker, De Ryck, Verbeke (85’ Neve), Penneman.

Doelpunten: 12’ Van Puymbroeck 0-1, 18’ Maes 0-2, 37’ & 80’ Notte 1-2 & 2-2