Overname KV Turnhout door Studio 100 bijna rond

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Overname KV Turnhout door Studio 100 bijna rond
Foto: © SC

De overname van KV Turnhout door productiehuis Studio 100 is zo goed als rond. De gemeenteraad van Turnhout heeft immers zijn goedkeuring gegeven aan de voorwaarden die Studio 100 stelde.

KV Turnhout zit in slechte financiële papieren en daarom praatte het met Studio 100, het productiehuis achter Kabouter Plop, Samson en Piet Piraat, over een overname. Studio 100 wil Turnhout gebruiken om het jeugdvoetbal te promoten en van het voetbal een familieaangelegenheid te maken. Om dat te kunnen verwezenlijken, stelde het wel twee voorwaarden.

Eerst en vooral wilde Studio 100 dat ook voetbal op zondag mogelijk werd. Dat was tot nog toe verboden in Turnhout. Door op zondag te spelen wordt het voetbal aantrekkelijker voor de hele familie en vooral de kinderen.

Ten tweede wilde Studio 100 het stadion uitbreiden, zodat de club in de toekomst ook in eerste of tweede klasse kan spelen.

De gemeenteraad ging akkoord met die twee eisen. De verwachting is dat de overname van KV Turnhout door Studio 100 eind dit jaar of begin volgend jaar afgerond wordt. [NW]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties