KVK Tienen reist naar het zwarte land

KVK Tienen reist naar het zwarte land
Foto: © SC

Vanavond reist KVK Tienen af naar het zwarte land om alsdaar Olympic Charleroi te bekampen. Hopelijk voor de suikerjongens kunnen ze terug aanknopen met een zege al zal Olympic de drie punten willen thuishouden.

Olympic Charleroi beleeft zijn maiden seizoen in 2e klasse en het seizoen verloopt voor de mannen van trainer Ost vrij rustig. Charleroi handhaaft zich makkelijk in de brede middenmoot van de competitie. Het staat zelf met hetzelfde aantal punten als Tienen. De suikerjongens daarentegen zijn aan een wisselvallig seizoen bezig en konden nog niet echt overtuigen. 

Voor trainer Ost wordt het alvast weer sleutelen aan het elftal want er zijn tal van geblesseerden. Zo is er een groot vraagteken achter de naam van Kambou die twijfelachtig is en zal testen tijdens de opwarming. Voor Manory komt deze wedstrijd nog te vroeg, hij zal waarschijnlijk terug beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen Beveren. Anders is het gesteld met doelman Dudas die in 2007 niet meer aan spelen zal toekomen. De ziekenboeg is verder gevuld met Malacort en Nieus die beiden voor langere tijd out zijn.

De fans van Olympic rekenen erop dat de drie punten worden thuisgehouden en rekenen hierop op Niangbo voor de nodige doelpunten. In de verdediging staat ouwe getrouwe Frederic Stilmant die zijn ploeg de nodige ervaring bijbrengt waardoor de ploeg een vrij rustig eerste seizoen kent in 2e nationale.


Daniel Nassen en KVK Tienen reizen naar het zwarte land met vraagtekens. Na de verlieswedstrijd vorige week tegen Kortrijk zat de ziekenboeg weer behoorlijk vol. Zo trainde Geebelen deze week niet voluit omdat hij sukkelt met een kuit- en achillespeesprobleem.  Verder zijn er de lang geblesseerden Nijs, Lukanovic, Van Impe en Desire Mbonabucya. Nassen kan ook weer beschikken over de licht geblesseerden Vanderweyden en Belme.
De Tiense fans zullen wel weer de broertjes Lacroix samen op het veld zien staan. Régis die nu toch al enkele weken geprezen wordt voor zijn balvastheid en week na week beter begint te spelen, en Michael die terugkomt van 3 schorsingdagen. Hopelijk voor Tienen hervindt deze laatste zijn vorm van vorig jaar en kan die vorm bijdragen om de drie punten mee te nemen naar de suikerstad.

De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van grote broer Sporting Charleroi, Mambour. De wedstrijd wordt op gang getrapt om 20.00 uur en staat onder de leiding van referee Bylois.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties