La Louvière behaalde gelijkspel

Rombaux Gunther
| 0 reacties
La Louvière behaalde gelijkspel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topper van de 13de speeldag vond plaats in La Louvière, dat leider Eendracht Aalst ontving. De Ajuinen konden bij een overwinning hun voorsprong vergroten tot zes punten op de Wolven.

Op een drassig en zwaar veld was het lang wachten op de eerste kans van de wedstrijd. Na een tiental minuten was het de thuisploeg die een eerste keer voor gevaar zorgde. Lai recupereerde de bal op het middenveld en ging op wandel richting het Aalsterse doel. Zijn schot belande naast het doel. De bezoekers reageerden onmiddellijk via een verre inworp van Landuyt. Via Podevijn kwam de bal bij Verheyden die uithaalde, maar zijn schot ging over doel. De Ajuinen kwamen wat beter in de wedstrijd en namen het initiatief over van de thuisploeg. Seminck kreeg op hoekschop een goede kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal werd in laatste instantie van de lijn gekeerd. Even Later kwam de thuisploeg opnieuw opzetten. Een vrije trap van Leurquin strandde net naast doel. Op het half uur even wat opschudding in het stadion toen de doorgestuurde Podevijn onderuit werd gelopen in het strafschopgebied, de bezoekers dachten aan strafschop, maar de scheidsrechter liet verder spelen. De laatste tien minuten nam de thuisploeg de wedstrijd opnieuw in handen. De Aalsterse doelman De Veirman moest attent reageren op een vrije schop en even later bracht zijn verdediging redding op een schot uit de tweede lijn.

De bezoekers begonnen het best aan de tweede helft en kregen meteen de kans om de score te openen. Boto werd door de buitenspelval geloodst, omspeelde doelman Cremer, maar besloot om de bal nog af te leggen, waardoor de lokale verdediging redding kon brengen. Ook de thuisploeg ging op zoek naar een doelpunt, een schot van de bedrijvige Lai ging net naast. Aan de overkant kreeg Claessens nog een goede mogelijkheid, hij mocht alleen doorgaan, maar besloot op doelman Cremers. La Louvière kwam meer en meer opzetten en de bezoekers hadden het even moeilijk. De ingevallen El Aghnassy zag zijn kopbal net naast doel belanden. Even later mocht Lai al dan niet in buitenspel doorgaan en werd hij foutief gestopt door de Aalsterse doelman De Veirman, maar die herstelde zijn voorafgaande fout door de strafschop te stoppen. Twee minuten later werd Podevijn opnieuw foutief gestopt in de zestien, maar de scheidsrechter liet opnieuw doorspelen. Meteen het laatste wapenfeit uit een aantrekkelijke topper.

Een felbevochten topper eindigde zo op een scoreloos gelijkspel, een resultaat waar men in Aalst best tevreden mee mag zijn. De Ajuinen bleven gedurende het kalenderjaar 2007 ongeslagen buitenshuis. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties