Newcastle en Boro winnen buitenshuis

Kevin Vanbuggenhout

Middlesbrough en Newcastle zetten zaterdag in de Premier League beiden een zuinige uitzege neer. Derby en Fulham waren de slachtoffers van dienst. Birmingham en Reading deelden de punten.

Fulham - Newcastle United 0-1
Fulham bevond zich achteraan het klassemant en kon een overwinning goed gebruiken. De wedstrijd tegen Newcastle was hier een mooie gelegenheid voor. Newcastle was immers zelf bezig aan een wisselvallig seizoen. In de eerste helft viel er niet veel te beleven. Het weinige gevaar kwam toch van de thuisploeg. Fulham begon goed aan de tweede helft en domineerde het vierde kwartier. Er kwam echter geen doelpunt van. De wedstrijd leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar in blessuretijd werkte Omozusi Smith tegen de grasmat. Barton zette de strafschop om en bezorgde Newcastle drie gevleide punten.

Derby County - Middlesbrough 0-1
Derby County stond nog steeds eenzaam op de laatste plaats en had de punten broodnodig. Van Middlesbrough werd een tweede zege op rij verwacht nadat het vorige speeldag Arsenal versloeg. De wedstrijd verliep evenwichtig tot Tuncay Sanli Middlesbrough op voorsprong zette. Tuncay Sanli trapte een voorzet van Downing prachtig in één tijd binnen: 0-1. Na de pauze bleef Middlesbrough zijn spel spelen en daar had Derby geen antwoord op. Boateng trof de paal voor Middlesbrough, Miller deed datzelfde voor Derby. Derby County perste er nog een slotoffensief uit, maar dat kwam te laat. Middlesbrough bekleedt nu de 14de stek in de stand.

Birmingham City - Reading 1-1
Birmingham kende een droomstart tegen Reading. Na vier minuten spelen stond Birmingham al op voorsprong. Forsell werkte de bal van dichtbij in doel. De eerste helft ging snel voorbij en Reading kon Birmingham nauwelijks in de problemen brengen. Vlak na de pauze kwam Reading langszij door een strafschopdoelpunt. Birmingham-doelman Taylor haalde Hunt neer. De middenvelder van Reading zette de strafschop zelf om. Aanvankelijk nam Birmingham nog steeds het meeste initatief. Een vrije trap van McSheffrey strandde op de dwarslat. Birmingham zat stilaan door zijn beste krachten heen en Reading domineerde de laatste twintig minuten. Gescoord werd er niet meer. Birmingham heeft dus nog steeds drie punten minder dan Reading.