Nederlandse coaches gekant tegen kerstvoetbal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Nederlandse coaches gekant tegen kerstvoetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse coaches zijn gekant tegen het kerstvoetbal. Volgens hen heeft de Nederlandse voetbalbond niet goed nagedacht. "De spelers hebben niets aan hun kerst", klinkt het daar.

In België wil de profliga volgend jaar kerstvoetbal introduceren, maar dan zouden ze beter wel eens luisteren naar de klaagzang bij onze noorderburen. Daar vinden de trainers van de Eredivisieclubs dat de KNVB niet goed heeft nagedacht.

"Ik snap niet waarom dit moet. Het weer is slecht, de velden zijn dramatisch en de fans komen wel, maar zitten eigenlijk liever thuis", aldus Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek.

Bert Van Marwijk neemt zijn selectie op kerstavond mee op trainingskamp. "Ik kan niet anders. Ik moet de spelers uit de kerststemming halen. Ik laat de spelers verzamelen in trainingspak. Ze weten dan dat er voor hen een wedstrijd aankomt. Leuk is anders. Geef mij ook maar die lange Duitse winterstop", aldus de Feyenoord-trainer.

PSV speelt op tweede kerstdag in Groningen. "Het is onbegrijpelijk dat we uitgerekend dan onze verste verplaatsing van het seizoen moeten maken. De KNVB heeft niet goed nagedacht of heeft er niet willen over nadenken. Men wil het Engelse model kopiëren, maar ze vergeten dat er rond deze tijd van het jaar enkel derby's worden gespeeld. Tegen Willem II of NAC voetballen, was beter geweest. Dan hadden de jongens toch iets aan hun kerst gehad. En de Nederlandse voetbalbond is zelf tot begin januari enkel maar te bereiken met een alarmnummer", klinkt het in het PSV-kamp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties