Van Buyten: 'Ik wil carrière bij Bayern afsluiten'

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Buyten: 'Ik wil carrière bij Bayern afsluiten'
Foto: © SC

Daniel Van Buyten voelt zich duidelijk weer in zijn sas bij Bayern München. Nadat hij zich lange tijd enkel goed was om de bank te verwarmen, verscheen hij de laatste wedstrijden voor de winterstop weer in de basis.

Bayern Münchenverdediger Daniel Van Buyten kreeg de laatste wedstrijden van trainer Ottmar Hitzfeld weer een stek in de basis. Dat was al weer van vorig seizoen geleden en de rijzige verdediger had het daar best moeilijk mee. Aanvankelijk liet hij een ballontje op over vertrekken, maar daar is nu geen sprake meer van. “Ik had de kans om Bayern te verlaten, maar ik wil hier niet vertrekken”, zegt de Belg in Gazette des Sports.
 
Bayern for ever
“De plaatsjes zijn duur bij Bayern, maar de laatste weken sta ik weer in de ploeg. De coach heeft me gefeliciteerd. Hij is tevreden over mijn professionalisme", getuigt Van Buyten. “Ik had de kans om Bayern te verlaten, maar ik wil hier niet vertrekken. Ik zou zelfs mijn contract willen verlengen bij Bayern. Hier wil ik mijn carrière afsluiten. Daarna word ik lid van de technische staf, waarom niet?” droomt hij lichtjes.
 
Ribéry
Van Buyten heeft een uitstekende verhouding met zijn Franse ploegmakker Franck Ribéry, die in juli Marseille voor de Zuid-Duitsers ruilde. “Hij heeft me gezegd dat ik als familie voor hem ben, dat ik zijn grote broer ben. We hebben veel dingen gemeenschappelijk. We spreken niet alleen dezelfde taal, maar we hadden ook beiden een moeilijke jeugd”, gaat Van Buyten verder.
 
Dat hij en Ribéry in de Duitse boulevardpers smalend Astérix en Obelix genoemd worden, neemt hij er met de glimlach bij. “We hebben elkaar beetje bij beetje leren kennen. En nu wijken we nauwelijks nog van elkaars zijde. Na de training dagen we elkaar vaak uit. En als ik win, is hij pisnijdig, hoor.”
 
Rode Duivels
Van Buyten wil het ook even hebben over de Rode Duivels. Bij de nationale ploeg heeft de Waal er alweer een ontgoochelend jaar opzitten. “Ik voel me schuldig tegenover de Belgen. Tijdens de grote toernooien staat het land op zijn kop. Door ons wachten de Belgen nu al zes jaar op zo'n sensatie. We moeten een nieuw elan geven aan de Rode Duivels. We moeten de WK-campagne absoluut met een positieve noot starten. In onze groep is alles mogelijk.” Tot slot heeft de centrale verdediger nog een interessante uitsmijter in petto. “Ik zou ook graag met de beloften naar de Olympische Spelen trekken. Maar dat moet ik nog eerst bespreken met de club en de bondscoach”, zegt Van Buyten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties