Analyse Duisburg: Lichtpuntje Ishiaku

Philippe Crols
| 0 reacties
Duisburg: Lichtpuntje Ishiaku
Foto: © SC

MSV Duisburg staat na een speelronde op de laatste plaats in de Bundesliga. Toegegeven, we hadden meer verwacht van deze nieuwkomer, maar als je de eerste ronde bekijkt, moet je toegeven dat de ploeg daar niet onterecht op de laatste plaats bengelt.

Verwachtingen voor het seizoen

Duisburg speelde vorig seizoen nog in de tweede Bundesliga. De promotie werd afgedwongen en een aantal spelers werden binnengehaald. Onder andere van Ailton werd veel verwacht, maar de aanvaller kon nauwelijks zijn stempel drukken zo zou blijken. Van de nieuwkomers zouden maar weinig mensen een meerwaarde brengen. Duisburg werd dan ook een moeilijk seizoen voorspeld.

Verloop van de eerste ronde

Duisburg gaf de kritikasters al na een wedstrijd lik op stuk. Het ging winnen in Dortmund, toch een ploeg die tot mooie dingen in staat werd geacht. Manasseh Ishiaku scoorde meteen en werd al direct bekend bij de Duitse voetballiefhebber. Vervolgens was er wel een kleine thuisnederlaag tegen Wolfsburg en werd er in Stuttgart nipt verloren. Een 3-0-winst tegen Bielefeld op speeldag vier, met als uitblinker opnieuw Ishiaku, zorgde voor een rustige competitiestart.

Daarna ging het echter een heel pak minder. Een 0/15 bracht Duisburg in degradatiegevaar. Gelukkig werd het degradatieduel tegen Cottbus midden oktober nog tot een goed einde gebracht. Opnieuw vier nederlagen later stond er wederom een degradatietreffen op het menu. Deze keer kwam Nürnberg over de vloer en er werd met het kleinste verschil gewonnen. Vervolgens werd ook nog een punt gepakt bij Bayern, maar dat was niet genoeg om de laatste plaats na een ronde te vermijden. Duisburg telt na zeventien partijen amper dertien punten. Bovendien werden er slechts veertien goals gemaakt. Geen enkel team deed slechter.

Wat brengt de toekomst?

Uiteraard zien we MSV Duisburg de tweede ronde niet iedereen in de vernieling spelen en met glans de degradatie ontlopen. De kern is gewoon niet goed genoeg. Het zal bikkelen worden tot op het einde. Wat wel in het voordeel van Duisburg kan pleiten is dat het degradatieduels in drie van de vier gevallen tot een goed einde bracht. Enkel Rostock was de sterk. Wij vrezen voor Duisburg dat degradatie onvermijdelijk zal worden.

Uitblinker – Ontgoocheling

Een van de weinige lichtpuntjes bij Duisburg was tot op heden Manasseh Ishiaku. De spits verliet tijdens de zomer Club Brugge en daar hadden veel West-Vlaamse supporters in augustus al spijt van. De Nigeriaanse Belg was toen zelfs eventjes topschutter in de Bundesliga. Ishiaku is basisspeler bij Duisburg en is met vier doelpunten de beste schutter van Duisburg.

Een andere spits mogen we dan weer bestempelen als de grote ontgoocheling. Ailton moest in Duisburg de productiviteit de hoogte injagen, maar met amper een doelpuntje is hij daar niet bepaald in geslaagd. Van een speler die ooit nog topschutter in de Bundesliga was werd meer verwacht, ook al heeft hij zijn beste tijd gehad.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties