Bancé verkast naar tweede Bundesliga

Nico Wieme
| 0 reacties
Bancé verkast naar tweede Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aristide Bancé heeft onmiddellijk nieuw onderdak gevonden na zijn mislukte passage bij Germinal Beerschot. De spits verhuist tot het einde van de terugronde naar de Duitse tweedeklasser Kickers Offenbach.

Kickers Offenbach heeft er niet zo’n goede heenronde opzitten. De Duitse tweedeklasser eindigde net voor Nieuwjaar op een veertiende plaats. Voor de terugronde is het bestuur op zoek gegaan naar aanvallende versterking en die vond het in de persoon van Aristide Bancé, tot voor de winterstop door zijn club Metalloerg Donjetsk uitgeleend aan GBA. De Oekraïense club verhuurt de Burkinees nu tot het einde van het seizoen aan Offenbach.
 
De 23-jarige Afrikaan is geen onbekend gezicht in Duitsland. Vorige winter stond hij op het verlanglijstje van Mönchengladbach. Offenbachtrainer Jörn Andersen geeft tekst en uitleg bij de transfer. “Toen ik nog bij Gladbach zat, heb ik Bancé in het oog gekregen. We wouden hem toen al aantrekken. Sindsdien bleef zijn naam door mijn hoofd spoken. Ik verheug er mij op dat we een speler van zijn klasse naar hier kunnen lokken.” Over de kwaliteiten van de spits is Andersen duidelijk. “Bancé is een snelle, technisch sterke speler met een goed kopspel. Een gazelle, type Sanogo”, aldus de trainer op de website van de ploeg uit Hessen.

Bancé landde in 2003 bij Sporting Lokeren. In drie seizoenen scoorde hij 27 doelpunten voor de Waaslanders. Vooral zijn laatste jaar, 2005-2006, was een voltreffer met maar liefst vijftien treffers. Daarna trok hij naar Donjetsk. In twaalf wedstrijden vond hij maar twee keer de weg naar de netten. 

Een overzicht van de meest recente wintertransfers vindt u hier https://www.voetbalkrant.com?menu=Nieuws&pag=Transfers .
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties