G. Beerschot plaatst zich met veel geluk

Dirk Pieters

Germinal Beerschot is ternauwernood aan de uitschakeling ontsnapt in de 1/8ste finales van de Beker van België. Tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven was op het Kiel de betere ploeg, maar ging in de strafschoppenreeks uiteindelijk onderuit.

OH Leuven begon furieus. De tweedeklasser drukte in het eerste kwartier de thuisploeg helemaal weg. Brogno kreeg al na twee minuten een uitstekende kans, maar Steppe was alert. Ook nadien was het Leuven dat de beste kansen kreeg. Germinal Beerschot kwam niet onder de druk onderuit en kwam zelfs goed weg toen een doelpunt van Brogno onterecht werd afgekeurd voor buitenspel. De Antwerpse club mocht blij zijn dat het met een 0-0 de rust kon ingaan.

Ook in de tweede helft bleven de bezoekers de betere ploeg, maar dit keer liet ook de thuisploeg zich enkele keren zien. Zo kwam topschutter Malki dichtbij een doelpunt, maar de gevaarlijkste kansen waren toch te zien voor het doel van Germinal Beerschot-goalie Steppe. Uiteindelijk moesten verlengingen of zelfs penalty's de beslissing brengen.

In die verlengingen leek de wedstrijd na 105 minuten gespeeld. Leuven kwam op een 0-2, maar zag zich de kaas nog van het brood gehaald. Ederson en Malki brachten een zwakke thuisploeg alsnog op 2-2 in de allerlaatste minuut. Tijdens de strafschoppenreeks mocht publiekslieveling Vincenzo Verhoeven de beslissende elfmeter trappen. Een bijzonder zwaar verdict voor de bezoekers.