Analyse Real alleenheerser na heenronde

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real alleenheerser na heenronde
Foto: © SC

Real Madrid heeft een schitterende heenronde afgesloten met een 0-2 zege op het veld van Levante. De Madrilenen blijven zo alleenheerser in de Primera División. Stadsgenoot Atlético klimt naar de derde stek.

Real Madrid moest zondagavond op bezoek bij hekkensluiter Levante. Op papier dus een makkelijk karwei voor de koploper, maar de partij verliep veel minder vlot dan verwacht. De Koninklijke slaagde er pas in het slotkwartier in afstand te nemen van de rode lantaarn. Van Nistelrooy zorgde met twee treffers, waarvan één discutabele penalty, voor de Madrileense zege. Real Madrid sluit zo de heenronde af met liefst 47 punten en nog steeds zeven punten voorsprong op Barça. 
 
Barcelona kreeg het bezoek van Murcia, dat het tot nog toe niet erg goed deed op verplaatsing. De Catalanen leverden geen overtuigende prestatie, maar pakten wel een ruime zege. Gudjohnsen brak in de eerste helft de ban, Bojan en twee keer Eto’o maakten de klus af na de pauze. Barcelona blijft dus alleen tweede, Murcia zakt weg in het klassement. 
 
Atlético Madrid blijft het, vooral op eigen terrein, uitstekend doen. Tegen Valencia konden de Madrilenen niet echt hun wil opdringen en een gelijkspel was in een al bij al evenwichtige wedstrijd billijk geweest. Atlético slaagde er echter als enige ploeg in de weg naar de netten te vinden. Aguëro zorgde voor de zege en hielp zo zijn team opklimmen naar de derde plek.  Volgende week gaan de rojiblancos op zoek naar de scalp van grote broer Real. 
 
Met Villarreal ging het de voorbije weken wat minder goed, maar tegen een noodlijdend Deportivo La Coruña kreeg El Submarino Amarillo de kans om iets recht te zetten. Dat leek in eerste instantie echter niet te lukken, want de verdienstelijk spelende Galiciërs kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Nihat zette de scheve situatie in amper drie minuten echter recht en lag zo aan de basis van de 4-3 overwinning voor Villarreal. Het team van Pellegrini nadert zo op nummer vier Espanyol. Deportivo ziet de kloof met de degradatieconcurrenten vergroten.
 
Ploeg in vorm Espanyol Barcelona moest op bezoek bij Almería. Dat leek een haalbare kaart voor de Catalanen, maar de promovendus deed het verrassend goed. Lang leek de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuten besliste Uche daar anders over. Met de enige treffer van de wedstrijd bezorgde hij Almería drie belangrijke punten. Espanyol verliest door deze nederlaag zijn derde plaats aan Atlético. 
 
Racing Santander blijft het uitstekend doen. Op het veld van Osasuna bleef het lang 0-0, maar in de slotminuten maakten de Cantabriërs het verschil. Colsa en Pablo Alvarez zorgden uiteindelijk voor een op basis van een sterke tweede helft voor een verdiende 0-2 zege. Racing blijft zo meedraaien in de Europese strijd, Osasuna zakt weg naar een degradatieplaats.
 
Sevilla moest op bezoek bij Athletic, dat het dit seizoen nog niet echt schitterend deed voor eigen publiek. Dit keer lukte het echter wel voor de ploeg uit Bilbao. De Basken leverden een uitstekende prestatie en pakten, geholpen door een rode kaart voor Escudé in de tweede helft, een 2-0 zege. Yeste en Susaeta waren de doelpuntenmakers van dienst. Athletic doet zo een goede zaak in het klassement, terwijl Sevilla alweer de kans mist om aansluiting te krijgen bij de subtop. 
 
Valladolid lijkt de goeie vorm te pakken te hebben. De promovendus pakte een 3-1 zege tegen Recreativo Huelva. Llorente was met drie treffers de grote ster van de wedstrijd. De ploeg doet zo een uitstekende zaak in het klassement. Valladolid is opgeklommen naar de negende plek, Recreativo staat drie punten en acht plekken lager. 
 
Real Zaragoza en Real Mallorca hebben het de laatste tijd moeilijk om te winnen en dat uitte zich ook in hun onderlinge confrontatie. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel, met twee treffers van Milito voor de thuisploeg. Beide ploegen zijn weggezakt naar de onderste regionen, met amper twee punten voorsprong op de degradatieplaatsen. 
 
Na een goede reeks gaat het intussen weer wat minder goed met Getafe. Op het veld van Betis waren de Madrilenen wel de betere ploeg, maar punten leverde dat niet op. In een spannende wedstrijd was thuisdoelman Ricardo de absolute held van de avond. Hij hield immers zijn team recht door uit de ontelbare kansen voor de bezoekers slechts twee goals te incasseren, terwijl Edu en Pavone aan de overkant mee voor de drie punten zorgden. Betis komt zo nog eens weg van de degradatieplaatsen en komt op gelijke hoogte van Getafe. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties