Blaast Atleti Spaanse competitie nieuw leven in?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Blaast Atleti Spaanse competitie nieuw leven in?
Foto: © SC

Met al twee wedstrijden gespeeld staat het beste van de 20ste speeldag vandaag op het programma in de Primera División met de Madrileense derby tussen Atlético en Real gevolgd door de wedstrijd in Camp Nou tussen Barça en Racing.

Leider Real Madrid staat vanavond in het Vicente Calderón-stadion oog in oog met stadsrivaal Atlético. De Koninklijke heeft tien punten meer dan de colchoneros, momenteel derde in de stand. Toch kunnen de mannen van Schuster zich geen uitschuiver veroorloven na de bekeruitschakeling van afgelopen week tegen Mallorca. De zogenaamde treblón (Champions League, titel en beker) waarover de supporters en de Madrileense media al hardop over droomden is immers niet meer mogelijk. De Duitse oefenmeester zal vanavond mogelijk achteraan aan zijn opstelling moeten sleutelen, aangezien de Portugees Pepe twijfelachtig is. Bovendien zijn Saviola, Soldado, Heinze, Metzelder en Robben geblesseerd.
 
Casillas – verkozen tot beste keeper op de Europese velden in 2007 – zal ongetwijfeld serieus op de proef gesteld worden door het duo Kun Agüero – Diego Forlán. De mannen van Aguirre willen een einde maken aan de slechte reeks tegen de stadsrivalen. De laatste overwinning in eigen stadion tegen Real dateert immers uit het seizoen ‘98-’99. De Mexicaanse coach van de thuisploeg kan terug rekenen op de volledig herstelde Motta die afgelopen zomer van Barcelona overkwam. De rojiblancos kunnen bij winst de competitie die voorlopig wordt beheerst door Real Madrid, nieuw leven in blazen.
 
Na de topper in Madrid speelt Barcelona in eigen huis tegen het Racing van Meme Tchité die voorbije week nog in de bekerwedstrijd tegen Zaragoza Ayala met een charge uitschakelde. De blaugrana – zeven punten achter op de koploper – kunnen zich geen enkele misstap permitteren, willen de mannen van Frank Rijkaard nog voor de titel gaan. Het goede nieuws is dat de Argentijn Messi opnieuw speelklaar is en dat Henry stilaan zijn draai begint te vinden. Pinto – voor een half jaar geleend van tweedeklasser Celta – neemt de plaats van de geblesseerde Jorquera op de bank in. Coach Marcelino zet Tchité alleen in de spits omdat Smolarek en Munitis beiden geblesseerd zijn. De Cantabriërs staan nu op een mooie zesde plaats die recht geeft op deelname aan de Uefa-cup.
 
Vanmiddag speelt Espanyol – vijfde in de stand – op het veld van Valladolid. De mannen van Mendilibar hebben een uitstekende thuisreputatie na zes ongeslagen wedstrijden in het José Zorrilla-stadion. De Catalanen hopen opnieuw met winst aan te knopen na de competitienederlaag tegen Almería en de pijnlijke uitschakeling in de Copa del Rey. Osasuna ontvangt Athletic dat een goede periode doormaakt na winst tegen Sevilla en bekerwinst – na strafschoppen – tegen Espanyol. De thuisploeg uit Pamplona wil absoluut winnen om uit de degradatiezone te klimmen. Nog een ploeg in degradatienood is Deportivo dat naar de andere kant van het land reist om tegen Almería te spelen. De Andalusische kustploeg trok vrijdag de Servische spits Paunovic aan die eerder onder meer al bij Atlético en Getafe speelde. Bij de bezoekers uit Galicië blijft de doelmannensoap voortduren, de 20-jarige derde doelman Fabricio blijft het vertrouwen houden van coach Lotina.
 
De overige wedstrijden van vanmiddag zijn het Andalusische treffen tussen Betis en Recreativo, rode lantaarn Levante tegen Mallorca en Zaragoza tegen Murcia.

Lees hier het verslag van de reeds gespeelde zaterdagwedstrijden Getafe - Sevilla en Villarreal - Valencia.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties