Maakt Villarreal einde aan zegereeks van Real?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Maakt Villarreal einde aan zegereeks van Real?
Foto: © SC

Vanavond is Villarreal - derde in de stand- de uitdager van dienst voor de leider in de Spaanse liga, Real Madrid. Eerste achtervolger Barcelona speelt in La Catedral tegen Athletic. Atlético hoopt twee nederlagen op rij recht te zetten tegen Mallorca.

Leider Real Madrid ontvangt vanavond laat het Villarreal van Manuel Pellegrini dat op een mooie derde plaats staat. El submarino amarillo staat echter wel op twaalf punten van de leider. De thuisploeg verloor dit seizoen nog geen enkel punt in het Bernabéu-stadion, enkel in de Copa del Rey ging het mis tegen Mallorca. Bernd Schuster zal achteraan opnieuw moeten puzzelen na het uitvallen van Pepe vorig week en de blessure van Heinze. De Duitse oefenmeester kon Robben alvast opnieuw aan zijn selectie toevoegen. De bezoekers uit Castellón hopen een einde te maken aan de zegereeks van de Koninklijke en zo in het spoor van de top te blijven.
 
Barcelona speelt eerder op de avond in Baskenland tegen Athletic. De rojiblancos uit Bilbao zijn historisch gezien één van de moeilijkste tegenstanders voor de Catalanen. Toch konden de blaugrana de laatste tien seizoenen zeven keer punten wegkapen in het San Mamés-stadion, waarvan zes overwinningen. De mannen van Caparrós kunnen dit seizoen slechts povere cijfers op eigen veld voorleggen: twee overwinningen en zes gelijke spelen. Barça heeft ook niet echt denderende statistieken buitenshuis: slechts drie overwinningen, maar de mannen van Rijkaard kunnen zich geen enkele misstap meer permitteren als ze de Madrileense sneltrein willen volgen.
 
Atlético – momenteel vierde – hoopt in Ono Estadi opnieuw met een overwinning aan te knopen tegen Mallorca. De Madrileense bezoekers gingen vorig weekend pijnlijk onderuit tegen stadsrivaal Real en verloren afgelopen week in de Spaanse beker met het kleinste verschil van Valencia. Coach Aguirre heeft maar liefst zeven afwezigen waaronder de geblesseerde Simao, Raúl García en de geschorste Maxi Rodríguez en Antonio López. De mannen van Manzano staan ondanks een goed seizoensbegin met goed voetbal en resultaten slechts een punt boven de degradatieplaatsen.
 
Espanyol krijgt met Betis op het eerste gezicht een hapklare brok op bezoek. De verdiblancos konden dit seizoen nog maar één keer op verplaatsing winnen en de mannen van coach Chaparro staan op een gedeelde degradatieplaats. Bovendien verloren de pericos enkel op de eerste speeldag een thuiswedstrijd, maar de mannen van Valverde verloren hun laatste twee competitiewedstrijden en werden uit de Spaanse beker gekegeld. Daarenboven is kapitein Tamudo buiten strijd. De vraag is dus of het team vanavond kan reageren in Montjuïc tegen de Andalusiërs.
 
Valencia dat momenteel op een gedeelde achtste plaats staat krijgt Almería op bezoek dat net een plaatsje lager staat. Koeman slaagde er voorlopig nog niet in om el equipo ché mooi te laten voetballen en terug in de Spaanse top te loodsen. Valencia kon de laatste acht speeldagen niet meer winnen. Desondanks blijft Valencia wel overwinningen halen in de Spaanse Copa del Rey. Als de thuisploeg vanavond niet wint van de mannen van Emery lijkt de beker nog de enige mogelijkheid om Europees voetbal te halen. Racing – mooi zesde – krijgt Zaragoza op bezoek waar Jabo Irureta als nieuwe coach is aangesteld. De ploeg van Memé Tchité won afgelopen week in de beker van Athletic met droge 2-0 cijfers.
 
De overige wedstrijden van vanavond zijn Recreativo tegen Getafe – beide ploegen voelen de warme adem van de ploegen achter zich in degradatienood, Deportivo tegen Valladolid – dat op een gedeelde achtste plaats staat en Murcia tegen Levante – laatste in de stand en enkel een overwinning levert iets op voor de ploeg uit Valencia. Gisteravond won Sevilla al van Osasuna dat Portillo 90 minuten in de basiself had lopen. Scheidsrechter Iturralde schonk de overwinning aan de mannen van Manolo Jiménez. Hij floot in extra tijd immers een onbestaande penalty in het voordeel van Sevilla die door Luis Fabiano werd omgezet. Poulsen had in de eerste helft de thuisploeg op voorsprong geschoten en twintig minuten voor tijd lukte Sola de gelijkmaker.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties