Antwerp trekt nog twee nieuwe spelers aan

Dirk Pieters
| 0 reacties
Antwerp trekt nog twee nieuwe spelers aan
Foto: © SC

Antwerp had nog laten weten dat er nog enkele nieuwe spelers mochten verwacht worden en die komen er ook nog voor de transferstop. Antwerp secretaris zakte deze week af naar Turkije en strikte twee internationals.

De nationale ploeg van Kazakstan was in Turkije op stage en dat was de moment om twee spelers een contract aanbieden die de afgelopen tijd door de Great Old gescout werden. Het betreft een aanvaller en een verdediger.

Sergei Ostapenko (23/02/1986) is een zevenvoudig international (1 doelpunt) van nauwelijks 21. Deze targetman van 1m90 en 84kg is een rechtsvoetige spits die momenteel uitkomt voor FC Tobol Kostany, een topper in Kazakstan. De jonge speler verzamelde dit jaar 1880 speelminuten en was de vijfde meest opgestelde speler bij zijn club, voor dewelke hij 10 doelpunten scoorde in een zeer verdedigende competitie. Hij speelde ook een wedstrijd in de Intertoto-beker en twee wedstrijden in de Uefa-Cup. Hij eindigde dit seizoen 3e in de topschuttersstand en was hiermee de beste Kazakse aanvaller.

Maksim Zhalmagambetov is een jonge (11 juli 1983), doch ervaren, libero die reeds 22 maal de kleuren van zijn land verdedigde. Deze rechtsvoetige en zeer grote kopbalsterke reus (1m95, 87kg) brengt ook Champions League ervaring naar de Bosuil. Hij scoorde zelfs een doelpunt in het kampioenenbal toen hij met zijn team, FC Astana, in de eerste voorronde uitkwam tegen FC Olimpi Rustan. De verdediger was ook van de partij in Brussel, toen de Kazakken onze nationale ploeg op een gelijkspel wisten te houden. De jonge verdediger maakte toen indruk en sindsdien werd hij met argusogen gevolgd door onze club, die enkele andere clubs te snel af was en hem wist vast te leggen. Het was ook daardoor dat Ostapenko als international in het vizier van onze club verscheen. De aanvaller speelde dan weer thuis in Kazakstan 2-2 gelijk tegen de Belgen. Maksim heeft zeer veel ervaring in de Kazakse hoogste klasse en is een kopbalspecialist op stilliggende fases. Hij scoorde reeds vele keren in zijn vaderlandse competitie. Hij speelde aanvankelijk voor FC Astana en passeerde via Akzhayik Astana (2002), FC Khibasturets (2003) en terug FC Astana in 2004, waarmee hij in 2006 de titel haalde en in dat seizoen 8 keer de weg naar de netten vond op 28 wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties