Anderlecht en Bergen winnen, Genk gelijk

Dirk Pieters
| 0 reacties
Anderlecht en Bergen winnen, Genk gelijk
Foto: © SC

Na een week voetbal in de Beker van België is het opnieuw tijd voor de competitie. Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden op het programma. Landskampioen Anderlecht won zijn wedstrijd tegen Dender. Racing Genk kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Landskampioen Anderlecht won met het kleinste verschil van Dender, maar was wel de hele wedstrijd de betere ploeg. Het is duidelijk dat paars-wit nog steeds problemen heeft met doelpunten maken. Thomas Chatelle scoorde vanop de stip de enige treffer van de partij.

Ook AA Gent won thuis met het kleinste verschil van FC Brussels. De ploeg van trainer Trond Sollied speelde bijna een hele wedstrijd tegen tien man, maar kon de score niet opdrijven. In de slotfase kreeg ook Milos Maric van Gent nog een rode kaart.

KV Mechelen pakte in een kaartenrijke wedstrijd de drie punten. In de slotfase scoorde de thuisploeg en kon zo aan het feest. De bezoekers moesten de wedstrijd eindigen met negen. Ook KV Mechelen kreeg heel wat kaarten en moest de wedstrijd met tien afwerken. 

Albert Cartier heeft zijn eerste opdracht tot een goed einde gebracht. De nieuwe oefenmeester van Bergen zag zijn ploeg winnen van Moeskroen met 2-0.

Roeselare - Genk eindigde op een 0-0 gelijkspel. In een wedstrijd die zelden kon boeien, was het Roeselare dat in de slotfase nog het dichtst bij de overwinning kwam, maar scoren lukte niet.

De laatste match van zaterdagavond was die tussen Westerlo en Zulte Waregem. Ook hier deelden beide clubs de punten. Westerlo stond lange tijd op voorsprong, maar in de slotfase kwam Zulte Waregem nog op gelijke hoogte. (AN)

Uitslagen:

Anderlecht - Dender: 1-0

KV Mechelen - Charleroi: 1-0

Bergen - Moeskroen: 2-0

 AA Gent - FC Brussels: 1-0

Roeselare - Racing Genk: 0-0

Westerlo - Zulte Waregem: 1-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties