Standard bereidt volgend seizoen al voor

Nico Wieme
| 0 reacties
Standard bereidt volgend seizoen al voor
Foto: © SC

Standard was de voorbije transferperiode uitzonderlijk geen duiventil. Geen enkele nieuweling vervoegde de club en met Frédéric Dupré, Olivier Renard, Ali Lukunku en Jonathan Walasiak werden enkele ontevreden spelers van de hand gedaan.

Standard is Standard niet meer. Daar waar het de voorbije jaren tijdens de transferperiodes steevast een komen en gaan was van spelers, toonden de Rouches zich deze keer opvallend rustig. Niemand vervoegde de kern en vier spelers, die niet meer op een basisplaats konden rekenen, verlieten de club. Frédéric Dupré verkaste naar Lokeren, Olivier Renard naar KV Mechelen, Ali Lukunku gaat zijn geluk bij Bergen beproeven en Jonathan Walasiak ten slotte wil eerherstel bij Moeskroen.
 
Nochtans konden ook enkele sterkhouders rekenen op interesse van andere ploegen. Igor De Camargo stond op het verlanglijstje van Steaua Boekarest en Benfica. Milan Jovanovic kon naar Lens en Ajax trok weer aan de mouw van Steven Defour. Standard wil echter alles op het kampioenschap zetten en aan de boorden van de Maas hebben ze nu ingezien dat dit enkel mogelijk is als de club enige stabiliteit vertoont.
 
Het Standardbestuur is ook al bezig met versterkingen voor volgend seizoen. De Rouches zouden maar wat graag Faris Haroun van Racing Genk en Nabil Dirar van Westerlo naar Luik halen. Met de Limburgers werd al contact opgenomen en ook met Westerlo voerde men enkele gesprekken over een mogelijke overgang van de Marokkaan. Standard wil beide spelers volgende zomer aantrekken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties