Ksk.Maldegem pakt winst tegen leider VG.Oostende

Het was de thuisploeg die al snel het hef in handen nam, en zou met hun sterhouder doelman Van Wijnsberghe de zege in eigen stadion kon houden, tegen de leider VG.Oostende.

Al in de zevende minuut ging Melki door de verdediging maar zijn schot werd afgeblokt. Bij aanvallen van de leider in de reeks, plooide Maldegem massaal terug. In de 22' een actie van Calsyn naar Bernaert maar de bezoekende doelman Capelle kon redding brengen.

Op een hoekschop in de 27' kwam Sven De Rycke dicht bij de opener maar Van Wijnsberghe hield Maldegem overeind en de bordjes bleven in evenwicht In de 34' een voorzet van Melki naar Lootens die met een openkans miste om de thuisploeg op voorsprong te brengen, een goede redding van de bezoekende doelman die de bal in de voeten duwde van Bleyaert die in de rebound de 1-0 op het scorebord bracht.

Vijf minuten voor rust kwam leider VG.Oostende het neus aan het venster steken met een voorzet van Vandelannoite, maar Rosseel trapte in eerste instantie op de thuisdoelman en toen redde Dedecker nog op de lijn, dus weg de kans voor de leiders.

Net voor het rustsignaal een actie van Bernaert, Capelle kwam goed tussen beide maar de bal belandde in de voeten van Calsyn die die geen genade had en in de 43' de bal tegen de netten duwde 2-0, tevens de ruststand.

Na de koffie was er een stormloop van aanvallen van de kustploeg op zoek naar de aansluiting, ze dwongen enkele hoekschoppen af maar telkens vonden ze een uitstekende doelman Glenn Van Wijnsberghe op hun weg. In de 52' waren ze dicht bij de aansluiting op voorzet van Deleu, die de bal dropte in de 16 maar Rosseel kopte het leder tegen de doelpaal.

De druk bleef maar aanhouden op het doel van de Meetjeslanders, in de 60' een prachtige aanval die begon bij Syx die de vrijstaande Denoo kon bedienen, verlengde naar Rosseel die met een mooie omhaal in de zestien de ingevallen Proot de aansluitstreffer liet aantekenen 2-1.

Na deze treffer hadden de leiders veel veldoverwicht en plooide Ksk.Maldegem terug op eigenhelft, vier minuten later een mooie safe van de thuisdoelman die een schot van Bjorn Derycke niet voorbij de doelpalen liet gaan.

Op het einde van de partij gingen de Meetjeslanders nog op zoek naar een derde doelpunt en op de counter, de doorgebroken Bernaert werd geveld op de middenlijn door doelman Capelle van VG.Oostende die meteen de rode kaart kreeg van de scheidsrechter, met tien man verder voor de laatste vijf minuten maar tot scoren kwamen beide teams niet meer 2-1 de eindstand.

Doelpunten : 34'  Bleyaert 1-0 , 43' Calsyn 2-0 , 60' Proot 2-1.

Ksk.Maldegem : Van Wijnsberghe, Blondeel, Cool, Dedecker, Bleyaert, Calsyn(80' Cools), Lootens, Melki, Deneve, Bulens, Bernaert(90' Decock).

VG.Oostende : Capelle, Sven Derycke, Verhaeghe, Vandelannoite(49' Proot), Bjorn Derycke(73' Van Laer), Rosseel, Syx, Denoo(87' Cool), Sinnaeve, Fremout, Deleu.

Rood : Capelle.