Stijnen sowieso in beroep tegen schorsing

Nico Wieme
Stijnen sowieso in beroep tegen schorsing
Foto: © SC

Stijn Stijnen haalde tijdens de bekerwedstrijd tussen Club en Cercle Brugge de doorgebroken Honour Gombami neer. Volgende week moet de Clubdoelman zich in Brussel gaan verantwoorden voor zijn optreden.

Scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo bedacht Stijn Stijnen met een rode kaart, toen die op 14 januari in de Brugse bekerderby Cerclemiddenvelder Honour Gombami tegenhield op weg naar zijn doel. Volgende week moet het Clubsluitstuk zich voor het Sportcomité gaan verantwoorden voor zijn daad. Onze nationale nummer één krijgt dus geen minnelijke schikking van één of twee wedstrijden schorsing voorgesteld. Dit wijst erop dat het bondsparket minstens drie matchen zal eisen.
 
“Ik ga zeker in beroep”, laat Stijnen in Het Laatste Nieuws optekenen. Omdat een schorsing pas tien dagen na de uitspraak ingaat, zou de 26-jarige doelman de topper tegen Standard binnen twee weken sowieso niet missen. Club liet reservedoelman Glen Verbauwhede tijdens de transferperiode bewust niet gaan om de schorsing van Stijnen te kunnen opvangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties