Benitez: 'Kuyt is fantastische prof'

Nico Wieme
| 0 reacties
Benitez: 'Kuyt is fantastische prof'
Foto: © SC

Dirk Kuyt beleeft momenteel niet zijn gelukkigste periode bij FC Liverpool. Op de website van de club neemt zijn coach, Rafael Benitez, het wel op voor de Nederlandse spits. In principe mag hij komend weekend tegen Chelsea aan de aftrap verwacht worden.

Het is al twaalf wedstrijden geleden dat Dirk Kuyt nog eens de weg naar doel vond bij Liverpool. De moraal van de Nederlandse spits staat dan ook onder het vriespunt. Afgelopen week kreeg hij met zijn niet-selectie voor Oranje een tweede dreun te verwerken. Ondanks zijn matig presteren mag hij op steun van zijn coach, Rafael Benitez, rekenen.
 
Fernando Torres liep tijdens de interland van Spanje tegen Frankrijk een blessure op, waardoor Kuyt nu zo goed als zeker in de basis zal starten tegen Chelsea. “Ik heb geen probleem met Kuyt, hij is een fantastische prof en een harde werker. Hij heeft al wat doelpunten gemaakt. In Nederland scoorde hij altijd meer, maar hij is zeker van waarde voor het team. Als Torres of Gerrard doelpunten scoren, is dat omdat Kuyt zo hard werkt”, verdedigt Benitez de Nederlander.
 
“Hij zou graag meer doelpunten scoren en ik zou ook willen dat hij meer scoort, maar ik heb alle vertrouwen in Kuyt. Misschien is er een vertrouwensprobleem, maar als we meer kansen gaan creëren, zal hij ook meer scoren”, weet de Spanjaard. Volgens ‘Rafa’ was Kuyt ook teleurgesteld over de beslissing van Marco van Basten. “Maar hij heeft keihard getraind met ons. Dat is de reactie die je op zo'n moment graag wilt zien.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties