City bezorgt United een zware kater

Jimmy Wouters

Manchester City heeft de stadsrivaal met een serieuze kater opgezadeld. De ploeg van Eriksson won immers op Old Trafford met 1-2, waardoor United de rol bovenaan even moet lossen.

De wedstrijd stond in het teken van 'de crash van München'. Exact vijftig jaar geleden crashte het vliegtuig met de hele ploeg van United aan boord in München. Hierbij lieten destijds acht spelers het leven. Om de ramp te herdenken speelden beide clubs met truitjes zonder reclame uit '58 en werd er voor aanvang van het duel een minuut stilte in acht genomen.

Manchester United opende de debatten, maar kansen van Tévez en Giggs werden niet benut. De bezoekers werden stelselmatig beter en speelden enkele goede kansen bij mekaar. In de 24e minuut kwam City dan ook op voorsprong. Van der Sar redde nog op de eerste inzet van Vassell, maar op diens tweede poging moest de Nederlander het antwoord schuldig blijven.

Manchester United ging nu verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg vlak voor rust een ijskoude douche te verwerken. Op aangeven van Petrov kopte Benjani op slag van rust de 0-2 binnen.

United bleef na rust de betere ploeg, maar de aansluitingstreffer van Carrick viel pas in blessuretijd toen het kalf al lang verdronken was.