Charleroi dient klacht in tegen KV Mechelen

Nico Wieme
| 0 reacties
Charleroi dient klacht in tegen KV Mechelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charleroi is geen kleurloze club. De Henegouwers willen die status liefst zo houden. Na de tumultueuze partij van 3 februari op KV Mechelen, zou de club nu een klacht hebben ingediend bij de Belgische Voetbalbond (KBVB).

Volgens Gazet van Antwerpen heeft Charleroi een klacht ingediende bij de voetbalbond. De Waalse ploeg beweert dat KV Mechelentrainer Peter Maes (foto onder) scheidsrechter Raf Bylois heeft beïnvloed en dat er Charleroispelers en –medewerkers verbaal zijn aangevallen. Charleroi pikt het ook niet dat manager Mogi Bayat in het Nederlands tot de orde werd geroepen.
 
Nadat Charleroi in die wedstrijd tot negen was herleid, trok KVM met een laat doelpunt het laken nog naar zich toe. Daarna sloegen de stoppen – nog maar eens – bij Bayat door. De manager gooide met geld naar de ref, schold KVM-preses Johan Timmermans uit en verliet de receptie.
 
Bayat zelf riskeert een stadionverbod omdat hij geld wierp naar de scheidsrechter. Vorig jaar kreeg Bayat al een boete van 5 000 euro wegens beledigingen en een stadionverbod. De lichtontvlambare neef van de voorzitter omzeilde die laatste klip door zijn ontslag in te dienen als lid van de KBVB.
 
Het is niet de eerste keer dat de familie Bayat klacht indient tegen een trainer wegens beïnvloeding van de scheidsrechter. Eerder dit seizoen deden zij hetzelfde met hun ex-trainer Jacky Mathijssen, nadat die met zijn huidige ploeg, Club Brugge, een punt was komen meegraaien uit Mambour. De Bayats beschuldigden de Limburger ervan tijdens de rust met vierde official Gino De Belder te hebben gesproken. Mathijssen en De Belder ontkenden de beschuldigingen en de bond verwierp achteraf de klacht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties