D'Hooghe: 'Zo kan het niet verder'

Nico Wieme
| 0 reacties
D'Hooghe: 'Zo kan het niet verder'
Foto: © SC

Club Brugge is al meer dan twee jaar bezig met de mogelijke bouw van een nieuw stadion, maar er komt maar weinig schot in de zaak. Voorzitter Michel D’Hooghe is het beu en luidt de alarmbel.

Michel D’Hooghe, voorzitter van Club Brugge, heeft vrijdag toelichting gegeven bij de stand van zaken rond de bouw van het nieuwe stadion in Loppem. Beter gezegd: hij hekelde de gang van zaken en is de bekrompenheid van België beu. “We zijn nu al meer dan twee jaar bezig met een prachtig project”, zegt D'Hooghe aan Sporza. “Het kost de overheid geen geld, maar we worden geblokkeerd. We hebben alle instanties geraadpleegd en hebben op alle vragen geantwoord.”
 
Beknotting van ambities
De erevoorzitter van de Belgische Voetbalbond heeft er de buik van vol. “Als ze nu nóg eens 25 studies willen uitvoeren en het project twee jaar voor ons willen uitschuiven, dan hoeft het voor ons niet meer. Tegen eind maart willen we toch weten waar we staan”, stelt D'Hooghe, die het Jan Breydelstadion te beperkt vindt voor de ambities van de club. En ongelijk kunnen we hem niet geven. De meeste wedstrijden van blauw-zwart zijn op voorhand uitverkocht. Zelfs voor doordeweekse matchen als tegen Zulte Waregem en KV Mechelen geraak je op de dag zelf niet meer aan een kaartje.
 
Broodnodig
“We hebben dat nieuwe stadion nodig om internationaal nog mee te spelen”, gaat D'Hooghe voort. “Voor de UEFA en om het WK eventueel naar België te halen. Club Brugge heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. We hebben een project dat de overheid niks kost. Als ze nu nog gaan zeggen dat het niet kan, néém dan je verantwoordelijkheid, of zeg het ten minste. Dan weten we waar we staan, waar de verantwoordelijkheden liggen.”
 
Struisvogelpolitiek
De verantwoordelijkheid voor de bouw van een nieuw stadion ligt bij de Vlaamse regering. "Minister Kris Peeters heeft aan drie gemeenten gevraagd om de regering te adviseren.” De voorzitter van de medische commissie van de FIFA begrijpt dat niet. “Als men de toekomst van een vereniging als Club Brugge laat afhangen van de beslissing van een gemeenteraad, dan vraag ik me af: waar zijn we mee bezig?" zegt hij. “Vlaanderen moet zien wat er rond zich gebeurt: in Nederland zijn er sinds Euro 2000 ruim 20 nieuwe topinfrastructuren gebouwd en in België geen enkele.”
 
Bekrompenheid
D’Hooghe schrikt er niet voor terug om bepaalde instanties met een beschuldigende vinger te wijzen. “Wij kunnen zo niet verder, wij moeten vooruit. Als de lokale gemeenschap zegt dat dit niet kan, zal ik met de vinger wijzen naar die gemeenschap. Dan worden we door onze eigen stads- en streekgenoten teruggezet in onze ambitie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties