Wat houdt de UEFA-beker - hervorming in?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Wat houdt de UEFA-beker - hervorming in?
Foto: © SC

Vanaf het seizoen 2009-2010 ziet het Europees voetbal er helemaal anders uit. De UEFA voerde dit jaar immers een grondige hervorming van de Europabekers door.

Zowel de Champions League als de UEFA-beker werden in een nieuw kleedje gestoken. Voetbalkrant zet voor u de belangrijkste veranderingen in de UEFA-beker op een rijtje.

Net als de Champions League ondergaat de UEFA-beker een grote hervorming. Het wordt fiks uitgebreid, waardoor nu ook de nummer vier uit de Belgische competitie zich zal kunnen plaatsen voor het tweede Europese toernooi.

Wie plaatst zich voor die groepsfase? Allereerst zal de titelverdediger zich rechtstreeks plaatsen. Daarnaast komen ook de tien verliezers uit de laatste kwalificatieronde van de Champions League in de groepsfase terecht. Dat is nieuw, want totnogtoe moesten ook die teams ook de kwalificatieronde in de UEFA-beker doorstaan.

Ten slotte wordt de groepsfase aangevuld met de 37 teams die de kwalificatierondes van de UEFA-beker overleefden.

Deze kwalificatieronde vindt plaats in vier delen. De Belgische bekerhouder komt automatisch terecht in de vierde en laatste kwalificatieronde. De nummer drie uit onze competitie moet al in de derde voorronde aan de bak. De nummer vier ten slotte moet maar liefst drie kwalificatierondes overleven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties