Bochum doet gouden zaak

Nico Wieme
| 0 reacties
Bochum doet gouden zaak
Foto: © SC

Bochum heeft vrijdagavond met het kleinste verschil gewonnen van Hannover. Het doet daarmee een gouden zaak in de strijd om de degradatie. Hannover blijft in 2008 nog zonder zege en ziet de Europese plaatsen steeds verder buiten bereik.

Met VfL Bochum en Hannover 96 stonden twee ploegen tegenover elkaar die elk om verschillende redenen de punten goed konden gebruiken. De thuisploeg verkeerde met 23 punten niet echt meer in acuut degradatiegevaar – de nummer zestien FC Nürnberg telt er 16 – maar om niet opnieuw in de problemen te komen, werden er best punten geraapt. De bezoekers telden zes eenheden meer en keken tot voor kort vooral naar de Europese plaatsen boven zich. Bochum en Hannover waren ook uit op revanche nadat ze vorig weekend alle twee met 3-0-cijfers verloren van respectievelijk Hamburg SV en Bayern München.
 
De bezoekers dicteerden in het eerste kwartier de wet, maar geleidelijk aan nam de fysiek sterke thuisploeg het initiatief over. Rond het halfuur klom Bochum niet onverdiend op voorsprong dankzij een owndoelpunt van Steven Cherundulo.
 
Hannover bracht na de rust met Vahid Hashemian en Benjamin Lauth twee nieuwe spitsen en dat leverde snel resultaat op. Amper afgetrapt stelde Mike Hanke na een voorzet van Vinicius gelijk voor de Noord-Duitsers. Lang konden de bezoekers niet genieten van die gelijkmaker, want nog geen vijf minuten later bezegelde Benjamin Auer (foto) het lot van Hannover.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties