'Europees voetbal geen utopie voor Gent'

Tomas Taecke
| 0 reacties
'Europees voetbal geen utopie voor Gent'
Foto: © SC

Na een levensbelangrijke zege in Brugge, maken de Rouches zich op voor de komst van AA Gent. De Buffalo’s moeten hun knappe zege tegen revelatie Cercle trachten te bevestigen om zo hun kansen op Europees voetbal gaaf te houden.

Standard krijgt met Gent een taaie brok over de vloer. De Luikenaars staan sinds zondag weer aan de leiding en de Vurige stede loopt over van het vertrouwen. Als Standard een gooi wil doen naar de langverwachte titel, moet het wel voorbij AA Gent geraken. En dat ging in het verleden niet altijd zonder slag of stoot, weet ook Chris Van Puyvelde: “Naar het schijnt kan AA Gent altijd iets meer tegen Standard. Zoals elke wedstrijd zullen wij volop voor de drie punten gaan en proberen de leider een eerste nederlaag aan te smeren. Verschillende ploegen hebben al getoond dat Standard kwetsbaar is, waarom zouden wij dat niet kunnen?”

 

Voor de trip naar Luik heeft de Gentse staf nog enkele vraagtekens. “Zowel Foley en Fadiga zijn onzeker. Ook Grondin heeft nog wat last van een trap die hij tegen Cercle incasseerde. Ik hoop dat we alle spelers kunnen recupereren. Als dit niet het geval is, staan de andere jongens zeker klaar.”

 

“We strijden nog op twee vlakken mee voor een Europees ticket”

 

De zege tegen Cercle is voor de Gentenaren een opsteker van formaat. Toch vind Van Puyvelde dat Gent een sterk seizoen speelt. “Op Zulte Waregem vallen we met tien man en denkt iedereen dat we er weer niets van bakken. De zege tegen Cercle Brugge is eerder een bevestiging voor ons. Het vertrouwen is nooit echt zoek geweest.”

 

In de rangschikking staat Gent op zeven punten van een Europese plaats. Ook Germinal Beerschot, Cercle Brugge en Anderlecht strijden mee om dat ene ticket. Toch is Europees voetbal voor Van Puyvelde geen utopie: “We strijden nog op twee vlakken mee voor Europees voetbal. Zowel via de competitie als de beker maken wij nog kans op dat ticket. Tegen Kortrijk is het een kwestie van vroeg te scoren. Met de steun van ons publiek is alles dan mogelijk. In de competitie trachten we elke wedstrijd te winnen. We zien wel waar ons schip in mei zal stranden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties