Klinsmann liet Podolski niet vertrekken

Nico Wieme
| 0 reacties
Klinsmann liet Podolski niet vertrekken
Foto: © SC

Lukas Podolski zal ook volgend seizoen de kleuren van Bayern München verdedigen. Toekomstig trainer Jürgen Klinsmann wil de internationaal, die onder Ottmar Hitzfeld uit de gratie verdween, absoluut behouden.

Tijdens de winter deed het gerucht de ronde dat Lukas Podolski Bayern zou verlaten, maar uiteindelijk kwam daar niets van in huis. Manager Uli Hoeneß bekende aan de Süddeutsche Zeitung dat Jürgen Klinsmann reeds een stem had in het al dan niet transfereren van de spits. “Daarom hebben we hem in de winterpauze niet laten vertrekken”, aldus Hoeneß.
 
Poldi en Klinsmann zijn geen vreemden voor elkaar. De twee kennen elkaar van bij de nationale ploeg. De ex-Kölnaanvaller was de man in vorm tijdens het voorbij WK van 2006 in Duitsland. Hij droeg tot nu toe 45 keer het nationale shirt en scoorde daarin maar liefst 24 doelpunten. Zijn contract bij Bayern loopt nog tot medio 2010.
 
De voormalige bondscoach liet Podolski al een tijdje geleden weten dat hij met hem verder wou. “Hij heeft mij enkele weken geleden opgebeld”, bevestigt de speler. “We hadden toen een goed gesprek.” De doelpuntenmaker blijkt net op tijd zijn goede vorm teruggevonden te hebben. Tijdens het UEFA Cupduel met Aberdeen liet hij in enkele minuten tijd twee keer de netten trillen. Toch is Podolski onder huidig trainer Ottmar Hitzfeld maar derde keuze na Miroslav Klose en Luca Toni.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties