Analyse Bayern loopt uit, Duisburg niet meer laatste

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern loopt uit, Duisburg niet meer laatste
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op speeldag 21 kon Bayern niet zegevieren, maar het loopt wel verder uit op dichtste concurrent Werder Bremen. Onderaan zijn er verschuivingen gebeurd. Duisburg staat dankzij de winst en een beter doelpuntensaldo nu niet meer laatste.

Bayern en HSV in evenwicht

Het zag er na een uur spelen goed uit voor Hamburger SV. Het stond dankzij een goal van Olic op voorsprong. Het zette HSV virtueel op drie punten van de ploeg uit München en de titel zou weer mogelijk geweest zijn. Jammer voor HSV maakte Ze Roberto al snel gelijk en dus pakte Hamburg slechts een punt. Bayern heeft nu zes punten meer dan Leverkusen en Hamburg, en vier meer dan Werder Bremen.

Dat Werder Bremen heeft de kans laten liggen om tot op een punt van Bayern te komen. Het ging zaterdag op bezoek bij Frankfurt de boot in. Groen-wit kon een helft lang standhouden, maar toen Diego met rood van het veld werd gestuurd kraakte de titelkandidaat toch. Frankfurt is knap zevende.

Leverkusen blijft goed meedoen bovenaan. Een doelpunt van Friedrich in de slotfase tegen Schalke leverde de volle drie punten op. Schalke mag nu wel zeker een kruis maken over de titel. Het is vijfde op negen punten van leider Bayern.

Duisburg wipt van 18 naar 16

Duisburg is weg van de laatste plaats en toch ook niet. Het heeft nu samen met Nürnberg en Cottbus zeventien punten, maar Duisburg heeft van die drie ploegen heeft het team van Ishiaku wel het beste doelpuntensaldo. Daardoor staat het nu ook op plaats zestien. Duisburg won zaterdagavond de wedstrijd die absoluut moest gewonnen worden. Op bezoek bij Bielefeld werd het 0-2. Bielefeld heeft nu nog maar een punt meer dan de drie hekkensluiters.

Ook Cottbus en Nürnberg zijn twee hekkensluiters. Beide teams begonnen in Nürnberg aan hun wedstrijd in de wetenschap dat ze bij winst weg konden komen van een degradatieplaats. Het werd echter 1-1 en daar schieten ze allebei niet echt veel mee op. De enige ploeg die samen met de vier laatste ploegen nog in degradatiezorgen lijkt te kunnen verzeilen is Rostock. Die ploeg verloor met het kleinste verschil in Dortmund en heeft nu 21 punten. Dat zijn er drie meer dan Bielefeld. Nummer dertien, Bochum, heeft al vijf punten meer dan Rostock.

Karlsruhe en Hannover lossen de rol

Karlsruhe en Hannover waren de seizoensrevelaties van de eerste ronde, maar beide teams lijken wat van hun pluimen te verliezen. Zeker Hannover. Dat ging vrijdag al met de billen bloot te Bochum (2-1). Hannover is nu weggezakt naar de rechterkolom terwijl Bochum zich stilaan mag opmaken voor een zorgenloos eindeseizoen.

Karlsruhe speelde lang niet goed in Stuttgart. Het kreeg dan ook terecht een verlies aangesmeerd. Ondanks een goal van Hajnal werd het 3-1. Karlsruhe blijft wel zesde, maar Frankfurt nadert tot op een punt, Stuttgart tot op twee.

Tot slot was er ook nog de wedstrijd tussen Wolfsburg en Hertha BSC. Beide teams kwamen niet tot scoren waardoor Wolfsburg de kans miste om in het zog van de subtoppers te komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties