Interview Smolders over Club Brugge en Charleroi

Smolders over Club Brugge en Charleroi
Foto: © SC

Vrijdag keert Tim Smolders met Sporting Charleroi terug naar Brugge. Of de aanvallende middenvelder er zelf bij zal zijn, zal pas het op het allerlaatste moment duidelijk worden, maar toch hadden we een gesprek over de twee ploegen en de wedstrijd.

Is het voor jou nog steeds speciaal om terug te keren naar Brugge? Doet het jou nog steeds iets?
Het zal voor mij altijd wel een beetje speciaal blijven. Ik heb er zes mooie jaren gekend. Ik heb er mijn vrouw en vele vrienden leren kennen, die me nu nog steeds nauw aan het hart liggen.
 
Is er een kans door de zwangerschap van je vrouw dat je in laatste instantie moet afhaken?
Ja, die kans is best reëel. Op elk moment verwacht ik me aan een belangrijk telefoontje (het gezin Smolders woont in Oostende, maar met het oog op de bevalling is zijn vrouw al naar Brugge getrokken, nvdr). Die gebeurtenis wil ik toch niet missen, ook al is het dan mijn tweede kindje.
 
Iedereen heeft tegenwoordig wel zijn mening over Club Brugge. Hoe schat jij deze ploeg in en is deze ploeg in staat om kampioen te spelen?
Ze is absoluut in staat om kampioen te spelen. Ze staan niet voor niets eerste en hebben een goeie bank om in de elf resterende wedstrijden eventuele blessures en schorsingen op te vangen.
 
De persoon die misschien nog het meest van al in de spotlights staat is jouw voormalige coach Jacky Mathijssen? Is hij een vloek of een zegen voor een ploeg?
De vraag die je stelt is allesbetekend, denk ik. Hij doet er alles voor om zoveel mogelijk druk van zijn spelersgroep weg te houden en om de spelers in optimale omstandigheden hun wedstrijden te laten voorbereiden. Hij is ook een geweldige motivator. Als je dan zo'n talentvolle kern hebt zoals bij Club, kan je heel ver geraken.
 
Hoe beoordeel je zelf momenteel de prestaties van Charleroi dit seizoen en wat vind je van je eigen seizoen tot nu toe?
Voor ons is het eerder een grijs seizoen en zijn de verwachtingen niet ingelost. De laatste weken spelen we steeds beter, maar krijgen we grotendeels door inefficiëntie niet de punten waar we recht op hebben. Met mij persoonlijk gaat het vrij goed. Ik kan af en toe een goal of een assist meepikken, maar dat is allemaal ondergeschikt aan het groepsbelang. Het team primeert in voetbal altijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties